19 Mart 2009

Kıssadan Hisse Sinema Haberleri

EVA MENDES REKLAM FİLMİ İÇİN TÜRKİYE'YE GELECEK
Küba asıllı ABD'li oyuncu Eva Mendes bir dondurma şirketinin reklam filminde rol almak üzere Nisan ayında Türkiye'ye gelecek.

SİNEMACILARIN TELİF SORUNLARI İÇİN KOMİSYON

Sinemaya emek verenlerin özellikle televizyon ekranlarındaki tekrar yayınlardan doğan telif haklarını elde edebilmeleri amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sinema sektörünün temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon, "yayınlardan doğan bu hakların takibinin nasıl yapılabileceğini, ortalama değerlerin ne olabileceğini ve mekanizmanın nasıl işleyeceğini" değerlendiren bir çalışma gerçekleştirecek.
Bu çalışmanın sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazırlanacak raporu sinema sektörü temsilcileri ile bu konuda telif hakkı ödemeye sıcak bakan TRT'ye bildirecek.


''GELECEĞİNİ HAYAL ET DİJİTAL HİKAYELERİ''

Türkiye'de yaşayan azınlık ve göçmen gençlerin dijital öykü ürünleri, radyo, televizyon ve web tabanlı yayınlarla oluşturdukları, ''Geleceğini Hayal Et Dijital Hikayeleri'' film gösterimi 21 Martta yapılacak.


ÖZDAMAR'A BERLİN SANAT ÖDÜLÜ VERİLDİ

Almanya'da tanınan yazar, oyuncu ve yönetmen E. Sevgi Özdamar'a, Berlin eyaleti tarafından her yıl başarılı sanatçılara verilen 15 bin avro değerindeki Berlin Sanat Ödülü verildi.


AA

0 yorum: