13 Mart 2009

Kıssadan Hisse Sinema Haberleri


Değerli sinema dostlarım, bloguma her geçen gün daha çok önem vermekteyim. Sizler için sinema kültürünü yakından takip etmekte ve güzel yazılar hazırlamaya çalışmaktayım. Bundan böyle "Kıssadan Hisse Sinema Haberleri" başlığı altında günün gelişen, belki de önemsiz sinema haberlerini bir kaç satır da olsa sizlerle paylaşmak isterim. Genellikle haber portallarından(genellikle Anadolu Ajans) gözüme çarpan haberleri referans belirterek direkt blogumda yayınlamayı düşünüyorum. Pek çok alt başlık ve kısa açıklamalar olacağı için ilgi çekici ve yararlı olacağı kanısındayım.

Ayrıca, siz sinemaseverler için DVD ödüllü yarışmalarım da yakında başlayacak duyrulur!...



20. TÜRK FİLM GÜNLERİ 21 MARTTA BAŞLIYOR

Almanya'nın Münih kentinde 20. Türk Film Günleri 21 Martta başlıyor. ''Sinema Türk'' adlı dernek tarafından Münih'te 29 Marta kadar ''Para ya da vicdan'' sloganıyla düzenlenecek film şenliğinin galası 22 Mart Pazar günü kentteki Gasteig Kültür Merkezi'nde yapılacak.


ANKARA FİLM FESTİVALİ SANATÇILARI ANITKABİR'DE

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali'ne katılan sanatçılar, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İnci Demirkol başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.


SİNEMA DESTEKLEME FONU'NDAN YARARLANMAK İÇİN 643 PROJE BAŞVURDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl sinema yapımlarına verilen destekten yararlanmak için 643 proje başvurdu.


BAŞKENT'TE FİLM FESTİVALİ RÜZGARI ESECEK

Başkentlilerin sanat filmlerine doyacağı 20. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı. Dünya Kitle İletişimi Vakfınca düzenlenen ve 10 gün sürecek festivalin açılışı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda yapıldı. Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı gecede sunuculuğu oyuncu Ruhi Sarı ve Janset üstlendi.


TATVAN 22 YIL ARADAN SONRA SİNEMAYA KAVUŞTU

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 22 yıl aradan sonra sinema salonu açıldı. Açılışa katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, hizmete giren sinemayla Bitlis ve çevresinin sosyal, kültürel alanda önemli bir ihtiyacının karşılandığını söyledi.


AA

0 yorum: