30 Ağustos 2012

Karın Örtemediği Bir Hikaye: Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

1. Dünya Savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ile sonuçlanan; 109.274 askerin şehit düştüğü “Sarıkamış Harekatı’nın” hemen ardından , Doğu Anadolu bölgesi artık belirsizliğin ve karmaşanın sürdüğü bir yere dönüşmüştü.

Eve Dönüş filmi bu koşullar altında, birbirlerinden çok farklı, toplumunun değişik sınıflardan ve kültürden gelen 8 insanın, vahşi doğa ile çevrili, ıssızlığın ortasında, korkunç kış koşullarının sürdüğü, terk edilmiş bir Ermeni köyünde, hayatta kalma mücadelesini ve “Eve Dönüş” hikayesini anlatmaktadır.

Film; kötü hava koşulları, vahşi doğa, savaşın etkileri, birbirleriyle yaşadıkları çatışmalar ve her şeyden önemlisi açlık ile mücadele etmek zorunda kalan bu 8 kişinin ürkütücü, gerilim dolu hayatta kalma hikayesi üzerine kurulmuş olup; aynı zamanda savaşın sıradan insanın üzerinde bıraktığı etkiyi ve hayatta kalma içgüdüsü ile insanı insan yapan değerlerin çatışmasını, dramatik öğelerle yüklü farklı bir gerilim filmi biçiminde vermeyi amaçlamaktadır.

Başrolü Uğur Polat’ın üstlendiği, yönetmenlik koltuğuna ise Alphan Eşeli’nin oturduğu ve 30 Kasım 2012 tarihinde vizyona girecek olan “Eve Dönüş: Sarıkamış 1915” filminin fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz:

0 yorum: