24 Mart 2009

Röportaj: Özgü Namal

eOsman Sınav'ın yazıp yönettiği 'Masumlar' adlı dizi, nisan ayında atv izleyicileriyle buluşacak. Başrollerini Özgü Namal, Demet Evgar ve Kenan Ece'nin paylaştığı dizi, aşk ve sadakati sorguluyor.

* Uzun aradan sonra setlere geri döndünüz. Kaç yıl setlerden uzaktaydınız?
İki yıl oldu. Ekranlara Osman Hoca ile dönüyorum. Dizi çekmeyi seviyorum aslında ama durumların elverişsiz olması nedeniyle uzak kalmayı tercih ettim. Artık tahammül edemez hale gelmiştim. Ama bu seti sevdim. Şartlar ve çalışma sistemimiz çok güzel. Ne kadar huzurlu bir set olursa, ekrana yansıması da o derece iyi olur.

* Dizide canlandıracağınız 'Zeynep' nasıl bir karakter?
Zeynep, yeni evli genç bir kadın. Kocası Kaan ile büyük bir aşk yaşıyor. Daha sonra hikayede bir çatışma olacak. Çatışmanın karakterleri hangi şartlara getireceğini, karakterlerin nasıl dönüştüğünü ve değiştiğini göreceğiz.

* Evliliğini ayakta tutmaya çalışan güçlü bir karakter mi Zeynep?
Evet, güçlü bir kadın. Ama evliliğini ayakta tutmak yerine başına gelen olumsuzluklara reaksiyon göstermeyi, duygularını saklamamayı bilen bir kadın. Susmak, kabullenmek ya da soyutlamak yerine başına gelen durumla başeden biri. Bu güncel bir konu... Evlilikler, aşklar birtakım olaylardan sonra bozuluyor ama önemli olan susmamak, altında kalmamak, başına gelen şeylere itiraz etmektir. Ne yaşanırsa yaşansın, iyi ya da kötü, her şey değişir. Önemli olan budur. Başına gelenle ilgilenmek yerine değişimi ve dönüşümü seçmek gerekiyor.

* Neden bu projede olmak istediniz?
Nedenlerden biri senaryodaki aşk hikayesidir. Uzun zamandır aşk dizisi çekmek istiyordum. 'Bir gün bunu yapsak' diye konuşurduk Osman Abi'yle. Hayat bizi bu noktaya getirdi. Sesli çekimi çok seviyorum. Dublaj oyunculuğunu sevmiyorum ve bunun işi öldürdüğünü düşünüyorum. 'Masumlar'da kendimi sinema filmi çeker gibi hissediyorum. Bu ekibi alıp bir sinema filmine koysanız hiç eksiklik hissedilmez.

* Kriz döneminde böyle bir işe başlamak sizce riskli mi?
Risk her dönemde var. Bizim sektör başlı başına kriz bence! Kriz olsa da olmasa da her zaman bir riskle başlarsınız. Ayakta kalabilmek için işin devamını getirmek gerekiyor. Bundan iki yıl önce de girsek risk olacaktı. Bir de krizler bir son gibidir ama bence başlangıçtır.

* Osman Bey ile daha önce de 'Kurtlar Vadisi'nde çalışmıştınız. Uzun bir aradan sonra yeniden birlikte çalışmak nasıl bir duygu?
Eve geri döndüm. Osman Hoca beni ilk uzun soluklu ve popüler işimde oynatan, hiç tanınmazken bana başrol veren yönetmenlerden biridir. Ona her zaman minnettarım. Aramızda önemli bir manevi bağ var. Hocayla çalışmak her zaman güzel olacak.

* Gündeminizde yeni bir sinema filmi projesi var mı?
En son 'Güneşin Oğlu' ile sinemalardaydık. 2008'de de 'İncir Çekirdeği'ni çektik ama henüz vizyona girmedi. Önce festivallere gidecek. Cannes yolculuğuna çıkacak yani...


ekolay.net

0 yorum: