9 Mart 2009

Ankara Uluslararası Film Festivali

Başkentlilerin sanat filmlerine doyacağı 10 gün başlıyor. 20. Ankara Uluslararası Film Festivali, 12–22 Mart tarihlerinde yapılacak.

Festival Başkanı Can Özgün, açılış töreninin 12 Mart akşamı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda yapılacağını, gecede sunuculuğu Janset ve Ruhi Sarı'nın üstleneceğini söyledi.

Gecede, ''Festival Özel Ödülleri''nin de sunulacağını belirten Özgün, bu yıl ''Kitle İletişim Ödülü''nün ODTÜ GİSAM'a, ''Sanat Çınarı'' ödülünün Muammer Sun'a, ''Aziz Nesin Emek Ödülü''nün Macit Koper'e takdim edileceğini kaydetti.

Can Özgün, 22 Martta yapılacak kapanış töreninde de ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında ödül alanlara ödüllerinin takdim edileceğini ifade etti.

Festivalin ''Bir Usta İki Film'' bölümünün konuğu, Polonya sinemasının yaşayan en önemli yönetmenlerinden biri kabul edilen Krzysztof Zanussi olacak. Son filmi ''Kalp Hırsızı''nın Türkiye prömiyeri için Ankara'da bulunacak ünlü yönetmen, 15 Martta hayranlarıyla bir araya gelecek.

Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gösterilecek filmlerde, kısa ve belgesel yapımlar ücretsiz, uzun filmler 2,5, 5 veya 10 TL'ye izlenebilecek.

20. Ankara Uluslararası Film Festivali programı ve film listesi


0 yorum: