7 Mayıs 2010

Altın Koza Film Festivali’nde Bir İlk Yaşanacak

17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali dünya çapında bir ilke imza atıyor: Dünya Film Eleştirmenleri Federasyonu - FIPRESCI'nin daha kariyerlerinin başındayken ödül vererek keşfettiği ya da dünyaya lanse ettiği, bugünün usta yönetmenlerinin filmlerinden oluşan bir program hazırlandı. FIPRESCI, 2010 genel kurulunda ödüllü filmlerinden oluşan programlar oluşturma kararı almıştı, Altın Koza bu kararın ilk uygulandığı festival olacak. 

Program kapsamında Ken Loach'un üçüncü filmi Family Life / Aile Hayatı 1971 yılında Berlinale'de, Michael Haneke'nin ikinci filmi Benny's Video / Benny’nin Videosu 1992 yılında Viennale'de, Bent Hamer'in ilk filmi Eggs / Yumurtalar 1995 yılında Toronto Film Festivali'nde, Emir Kusturica'nın ilk filmi Do You Rememer Dolly Bell ? / Dolly Bell'i Anımsıyor musun? 1981 yılında Venedik Film Festivali'nde FIPRESCI Ödülü'ne değer görülmüştü. 


Her biri bugün birer modern klasik sayılan, yönetmenleri ise çoktan dünya sinemasının ustaları arasına giren bu filmler topluca Adana'da izlenebilecek. 

7 – 13 Haziran tarihleri arasında yapılacak festival, bir hafta boyunca toplam 7 sinema salonunda 200’ü aşkın filmi sinemaseverlere sunacak.

0 yorum: