23 Mayıs 2009

Yücel Çakmaklı'dan Türk Sineması Yorumu

Yönetmen Yücel Çakmaklı, Türk sinemasının bugün ''özlenen noktaya'' geldiğini belirterek, ''bir ayağı kendi kültürüne geleneğine basan Türk sineması, bir ayağı ile de evrensel değerleri kucaklamaktadır'' dedi.

Türk Sinemasının ünlü yönetmenlerinden Çakmaklı, ''Türkiye'de 'Yeşilçam Dönemi' bir süre önce bitti. Yeni Türk Sineması geçmiş kültürden de faydalanarak, bugün özlenen noktaya gelmiştir. Bir ayağı kendi kültürüne geleneğine basan Türk sineması bir ayağı ile evrensel değerleri kucaklamaktadır'' diye konuştu.

İzleyicinin yakalanabilmesi için bazen sanat değeri düşük, popüler kültüre ağırlık veren filmlerin de hazırlandığına dikkati çeken Çakmaklı, popüler kültüre ağırlık veren filmler çekildiğini, ancak kültüre, sanata, geleneğe, fikre ağırlık veren filmler de yapıldığını belirterek, Türk sinemacıların birçok filmin ödül aldığını ifade etti.

İyinin kötüyü kovacağına, kalitenin de bu şekilde yakalanacağına inandığını vurgulayan Çakmaklı, şöyle konuştu:

''Türk yapımı dizilerde büyük bir artış görülmüştür. Aynı olayı sinemada da görüyoruz. Bunlar güzel gelişmeler. Eskiden gösterilen filmlerin büyük bir çoğunluğu ABD yapımı filmlerdi. Şimdi bakıyorsunuz, birçok sinemada Türk filmleri gösteriliyor. Türk sineması adına bunları önemsiyorum.''

AA

0 yorum: