19 Mayıs 2009

Cannes Film Festivali'nde Türk Gecesi

Fransa'da devam eden 62. Cannes Film Festivalinde ''Türk Gecesi'' düzenlendi.

Türk sineması, mutfağı ve müziğinin tanıtıldığı geceye, festival için Cannes'da bulunan çok sayıda yabancı yönetmen, yapımcı, dağıtım şirketi temsilcisi ve gazeteci katıldı.

Türkiye'den Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, festivalde geçen yıl ''Üç Maymun'' filmiyle en iyi yönetmen ödülü alan ve bu yılki jüride bulunan Nuri Bilge Ceylan, Bulgar yönetmen Kamen Kalev'in ''Eastern Plays'' filminin Türk oyuncuları Saadet Işıl Aksoy ve Hatice Arslan da gecede hazır bulundu.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı ve Türkiye Televizyon ve Film Yapımcıları Derneği ve ''İstanbul 2010'' projesinin katkılarıyla düzenlenen gecede, Türkiye'den gelen ünlü aşçılar, davetlilere Türk mutfağından eşsiz örnekler sundu.

Gecede, resmi olarak Temmuz ayında başlayacak ''Fransa'da Türk Sezonu''nun açılışına da bir anlamda start verildi. Türk gecesinde, Nezih Ünen'in çektiği ve müziğini yaptığı, Antalya film festivalinde de ödül alan ''Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'' isimli belgesel film gösterildi.

AA

0 yorum: