19 Mayıs 2012

Dellamorte Dellamore: Haydi Bakalım Kolay Gelsin


Kuzey İtalya’nın küçük bir kasabasında Buffalo mezarlığında bekçilik yapan Francis Dellamorte’nin işi sadece bu değildir. Francis’in bir diğer görevi, canlanan ölüleri yani “zombileri” öldürmektedir. Mezarında günlerini yalnız geçiren bu adam günün birinde mezarlıkta rastlaştığı bir kadına (Anna Falchi)’ye aşık olur. Francis’in aşk ile ölüm arasındaki serüveni bundan sonra başlar.

İngilizce adı "Cemetery Man" olan Dellamorte Dellamore filmi, Dylan Dog’un çizgi romanından uyarlanmış. Michele Soavi yönetmiş, Gianni Romoli’de senaristliğini üstlenmiştir.

Başrolleri Rupert Everett ile Anna Falchi ve Francis Hodji-Lozoro paylaşıyor.

Başlangıç sahnesi hızlı bir şekilde bir zombi öldürme sahnesiyle açılıyor. Daha sonra Francis yaşadığı işinden bahsediyor, işini bahsettiği sırada yanında zihinsel engelli yardımcısını da tanıyoruz.

Filmde tam olarak zombi teması ele alınmamış. O temadan yola çıkarak absürd bir aşk hikayesi yaratılmış. Zaten zombi filmi olarak düşünürsek, zombi filmlerinde rastladığımız alışagelmişler yok. Bu filmde motosiklet süren zombiden tut, konuşabilen ve düşünebilen zombiye kadar hemen hemen hepsine rastlayabilirsiniz.

“Eğlenceli mi?” diye bir soru sorulursa; eğlenceli ama sonlara doğru geldikçe  yaşam ve ölümü sorgulamaya başlıyor. Artık canlı insan öldürmek ya da zombi öldürmek onun için bir şey ifade etmemeye başlıyor. Bir de sonlara doğru kahramanımız zombi öldürmemeye karar veriyor. Sonuç olarak biraz sıkılıyorsunuz.

Bir sahnesinde de kulübenin etrafını zombiler sarmışken Sezen Aksu’nun “hadi bakalım” şarkısı çalıyor. Ne diyebilirim müzik filme yakışmış…

Canınız bu aralar absürd komedi tarzı içinde aşk sosu olan bir film izlemek isterse, izleyin derim ama absürd komedi dedim diye de fazla hafife almayın.

Yazar: Murat Boncuk

0 yorum: