22 Şubat 2008

80. Oscar Töreni’nden Notlar

Bu yıl 24 Şubat Pazar’ı 25 Şubat Pazartesi’ye bağlayan gece yapılacak 80. Oscar ödül töreni, simultane çeviriyle NTV’den, orijinal sesiyle CNBC-e’den canlı yayınlanacak...

“80. Oscar Ödül Töreni” Pazar gecesi ABD’nin Los Angeles kentinde gerçekleştirilecek ve NTV’den canlı olarak yayınlanacak. Yekta Kopan’ın konukları Tuğrul Eryılmaz, Mehmet Açar ve moda editörü Ece Sükan ile ödül törenini değerlendireceği “Oscar Gecesi” özel programı 24.00’te başlayacak. 01.00’den itibaren ise Kırmızı Halı Seremonisi ekrana gelecek. OSCAR Ödül Töreni ise 03.00’de başlayacak. Tören orjinal sesiyle de CNBC-e’de yayınlanacak.

3 bin 500 kişilik Kodak Tiyatrosu’ndaki muhteşem şöleni e2 kanalında yayınlanan “The Daily Show”dan tanıdığımız Emmy ödüllü komedyen Jon Stewart sunacak.

Törende James McAvoy, George Clooney, Cate Blanchett, Renee Zellweger, Tom Hanks, Harrison Ford ve Nicole Kidman da kazanan sanatçılara ödüllerini verecek. Ayrıca, geçen yıl Oscar ödülü kazanan Forest Whitaker ve Dame Helen Mirren da ödül dağıtacak ünlüler arasında yer alacak. Gecede Amy Adams ve John McLaughlin de performans sunacak.

Boyu 34,29 santimetre (13,5 inç) ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor. Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons'ın tasarımını yaptığı heykelcik, Los Angeles'lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı. İlk Oscar törenlerinin düzenlendiği 16 Mayıs 1929 tarihinden bu yana 2 bin 622 Oscar heykelciği sahiplerine sunuldu.

http://oscar.ntvmsnbc.com/

0 yorum: