13 Mart 2012

Zoom Aktrist: Octavia Spencer

Başarının Yeni İsmi
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü alırken sahneye çıktığında, herkes “ben onu bir yerden tanıyorum” diye geçiriyor aklından; ama diyeceksiniz ki “işte The Help filminde oynayan var ya o”. Hayır ben ondan öncesini  bahsediyorum,  bu heykelciyi kaldırmadan önce adım adım ilerlerken, zafere ulaşmadan öncekinden bahsediyorum.

Onu ilk önce Spider Man (Örümcek Adam) filminde Peter Parker’ın güreş maçına  kaydolduğu zamanki görevli kız olarak izledim. Daha sonraları bir çok filmde ve dizide oynamaya başladı. Aslında herkesin hemen hemen hatırlayacağı filmlerde oynadı. Sam Raimi’nin Drag  Me To Hell (Kara Büyü), S.W.A.T (Özel Tim), Spike Jonze‘nin yönettiği Being John Malkovich (John Malkovich Olmak), Gabriele Muccino’nun yönettiği Seven Pounds (Yedi Yaşam) filmlerinde de boy göstermiştir.

Oyunculuğa  A Time to Kill (Öldürme Zamanı) filmiyle başlayan oyuncu, yedi çocuklu ailenin altıncısıydı ve annesi bir hizmetçi olarak çalıştı. 1998 yılında Jefferson Davis Lisesi'nden mezun oldu ve Auburn Üniversitesi Liberal Sanatlar alanında lisans derecesi aldı.

The Help filmine kadar birçok film ve dizide rol almasına rağmen izleyicilerin belki de çok fazla dikkatini çekmemiştir; ama o azimle çalışmasını sürdürdü ve en sonunda o gün geldi. 84. Oscar Ödül Töreni’nde “The Help” filmiyle gösterdiği muhteşem performanstan dolayı En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

O heykelciyi eline aldığında onun kadar biz de duygulandık. O ödülü alırken ki mutluluk gözyaşları sevinçli, heyecanlı ve sempatik tavırları bizi derinden etkiledi.

İşte Örümcek Adam filmindeki görevli kız şuan ödülünü almış, yeni projeleri üzerinde çalışıyor ve azimle ilerlemeye devam ediyor. Octavia Spencer’a başarılarının devamını diliyoruz.

0 yorum: