16 Mart 2012

Akbank 8. Kısa Film Festivali Başlıyor

Akbank Kısa Film Festivali, geniş bir kitle tarafından takip edilen kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösterimini bu yolla izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek, amatör ya da profesyonel her tür kısa filmi tanıtmak, farklı kültürlerden gelen kısa film örneklerini sunmak, bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platformu sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival geleneği oluşturmak amacıyla ilk olarak 2004 yılında gerçekleştirildi.

Her geçen yılda biraz daha büyüyen, etkinlik çıtasını biraz daha ileri taşıyan festival gösterimlerin yanısıra sinema öğrencileri ve festival izleyicileri için sinema sektöründeki deneyimli isimlerin birikimlerini aktardığı çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşilere sahne olmaktadır. Kurmaca ve belgesel film alanlarına ek "Deneyimler", "Kısadan Uzuna", "Özel Gösterim" ve "Canlandırma Kısalar" bölümlerini programı kapsamında yer veren Festival, her yıl on gün boyunca Akbank Sanat'ta gerçekleşiyor. Festival kapsamında kurmaca ve belgesel film alanlarında yarışmaya evsahipliği yapan Akbank Kısa Film Festivali'nde tüm etkinlikler izleyiciye ücretsiz olarak ulaşıyor.

Akbank Kısa Film Festivali ilk yılından itibaren Akbank Sanat'ta gerçekleşen her Festival sonrasında "Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde" etkinliği ile, İstanbul ve Anadolu'daki birçok üniversitede Festival'de ödül almış olan filmleri öğrencilerle buluşturmaktadır.

Festival programına BURADAN ulaşabilirsiniz.

0 yorum: