19 Mart 2012

Finisterrae: Sıra Dışı Fantastik

Karşımızda  İf İstanbul’un fantastik filmler kuşağında gösterilen İspanya yapımı bir film Finisterrae. Film Araf’ta bulunan iki hayaletin canlarının sıkılmasıyla birlikte dünyaya dönmesini konu eder.

Konu itibarıyla ve işleniş açısından farklı olan bir film var karşımızda. Film 300.000 Euro gibi düşük bütçesine rağmen fantastiğini çok güzel yansıtmış. Bilgisayar efektleri ve teknolojisinden faydalanılmadan nesnel ve somut öğelerden yola çıkarak yansıtmış. Özellikle sözcükler ormanında bulundukları sahne gerçekten çok zekice ve güzel işlenmiş.

Filmde beyaz çarşaf dışında klasik bir hayalet portresi yok. Onun yerine hastalanan, yorulan, at süren, silah kullanan, balık tutan hayaletler var. Bir özelliği ise temponun hep aynı eşit çizgide ilerlemesi; ne artan bir tempo var ne de yavaşlayan bir tempo.

Ayrıca; filmin müzikleri de kulağa bir hoş geliyor. Mekanlar da iyi seçilmiş doğayla iç içe, nehir kıyısında, ormanda geçen mekanlar içimizi aydınlatıyor.

Farklı bir sinema deneyimi yaşamak isterseniz bu iki hayaletin kısa, absürd, sıra dışı yolculuklarına katılmanızı tavsiye ederim.

0 yorum: