22 Mart 2012

Akbank 8. Kısa Film Festivali Sosyal Medyada

Akbank 8. Kısa Film Festivali bu sene sinemaseverlerle yeni bir mecrada bir araya gelmek ve Festival iletişimini güçlendirmek için sosyal medyada yaratıcı projeler hayata geçiriyor. Sosyal medyada yayınlanan kısa film formatında tanıtım filmi ve sosyal medyayı sokağa da taşıyan “Kısa Film Kısa Yorum” projeleri, sanal dünyada büyük ilgi görüyor.

Sosyal medyada duyurular "Bize kısa yeter” adını taşıyan ve kısa film havasında çekilen bir tanıtım filmi ile başladı. Aşağıda izleyebileceğiniz tanıtım filmi farklı mecralarda 350.000’in üzerinde izlenerek büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Akbank 8. Kısa Film Festivali’nin geniş yankı uyandıran bir diğer çalışması ise festival boyunca devam edecek olan “Kısa Film Kısa Yorum” projesi. “Sen yaz, tüm İstiklal okusun!” vurgusuyla twitter üzerinden devam eden projede kullanıcılar, Twitter hesaplarından festival ve festivaldeki filmlerle ilgili yorumlarını #kisaca hashtag’i ile paylaşıyorlar.  Şanslı yorumlar, Akbank Sanat binası üzerinde, Projection Mapping tekniği ile üç boyutlu animasyonlarla İstiklal Caddesi’ndeki  herkes tarafından görülebiliyor.  

Türkiye'nin canlı yayınlı ilk twitter entegrasyonlu Projection Mapping  projesine katılarak yorumlarınızı paylaşmak için Akbank Sanat facebook sayfasında yer alan “Kısa Film Kısa Yorum“(apps.facebook.com/kisafilmkisayorum) uygulamasını ziyaret edebilirsiniz.

Dünya festivallerinden filmlerle Akbank 8. Kısa Film Festivali’nde buluşmak ve detaylı bilgi almak için www.facebook.com/AkbankSanat ya da www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz. 


0 yorum: