23 Nisan 2009

Sinemaya İlk Gidişim, İyi de Gitmişim

23 NİSAN'DA BLOGUM ÇOCUKLARIN!
Altınkent İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ali İhsan Karaca sinemaya ilk gidişini ve neler hissetiklerini anlatıyor.

Sinemayı; insana acıyı, üzüntüyü, mutluluğu gösteren, hayatın gerçeklerini yansıtan bir araç olarak görüyorum. Sinemanın kıymetini bilmeyenler var ama inşallah bir gün sinemanın kıymetini bilirler.

Ben de bilmiyordum bir zamanlar. Ancak dersanemiz geziye götürdüğü zaman anladım sinemanın kıymetini.

İlk defa gidiyordum sinemaya. Nasıl olduğunu, içi ne ile kaplıydı her şeyi çok merak ediyordum. Sinemaya girdiğimde bir mutluluk hissettim kendimde. Tabi ilk defa böyle bir yere giriyorum. Heyecanımdan mısır patı almayı bile unuttum. Neyse yerime geçtim, hala heyecanlıydım. Film başladı izlemeye başladık. Orda ses çıkmadığından herkes filme odaklanıyor. İnsan öyle odaklanıypr ki zamanın geçtiğini anlamıyorsun bile. Film arası olunca insan ilk önce insan şaşırıyor. “Niye böyle ettiler, tam da filmin heyecanlı yanıydı.” diye az kızıyor, aranın hemen bitmesini istiyor. “Geçsin de hemen film başlasın.” diyor. Tekrar heyecan bastı ama filme odaklanınca her şey geçiyor. Film bitince ondan dersler çıkarabiliyoruz.

Ben aslında bu geziye gitmeyecektim. Sonra kararımı değiştirdim ve gittim. Şimdi “İyi de gitmişim.” diyorum.

İşte sinemaya ilk gidişim, iyi de gitmişim. Çok işime yarıyor. Herkese sinemaya gitmeyi tavsiye ediyorm. Çok işinize yarıyor.


Ali İhsan Karaca
8-A

0 yorum: