29 Nisan 2009

Pandora'nın Kutusu Latin Amerika Yolcusu

Yaklaşık 7 ay önce İspanya'nın kuzeyindeki San Sebastian kentinde düzenlenen uluslararası film festivalinde en iyi film ödülü olan "Altın İstiridye"yi "Pandora'nın Kutusu" filmiyle kazanan Yeşim Ustaoğlu, konuk olarak katıldığı 7. İnsan Hakları ve Sinema Festivali için yine San Sebastian'a geldi.

İspanyol basınına açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, filminin İspanya'nın ardından Latin Amerika'da gösterilecek olmasından dolayı çok memnun olduğunu ve oralara ulaşmayı beklemediğini söyledi.

Alzheimer hastası olan annelerini arayan 3 kardeşin geçmişteki sorunlarının yeniden belirmesi ve sırların ortaya çıkmasını konu eden "Pandora'nın Kutusu" filmiyle insanların bir aynaya bakıp düşünmelerini ve hayatın nereye gittiğini gözden geçirmelerini hedeflediğini ifade eden Ustaoğlu, "Bu modern hayatta her geçen gün çok daha fazla şeyi küçümsüyoruz. Saygıyı, anlayışı, küçükleri ve büyükleri korumayı unutuyoruz. Çünkü çok fazla sorunla boğuşuyoruz" diye konuştu.

Ustaoğlu, filmlerinde büyük konuları değil hayatta önemli olan küçük şeyleri ele aldığını anlattı ve ipucu vermediği yeni filminin senaryo çalışmalarını tamamladığını söyledi.

0 yorum: