9 Nisan 2009

Cannes 3-D Animasyon Filmiyle Açılacak!

Avrupa’nın en önemli 3 film festivalinden biri olarak gösterilen ve Fransa’nın güneyinde bulunan Cannes kentinde düzenlenen “Cannes Film Festivali” bu yıl 13 Mayıs – 24 Mayıs tarihleri arasında 62. kez düzenlenecek.

Teknolojideki gelişmelerin sinema sektöründeki etkilerini her geçen gün daha çok görmeye başlıyoruz. Öyle ki, Cannes Film Festivali gibi önemli bir festivalin açılış töreninde dijital 3-D teknolojisiyle yapılan bir film, ‘UP’ gösterilecek.

Disney Pixar stüdyolarının, yapımı John Lasseter’ın gözetiminde tamamlanan yeni animasyon filmi ‘UP’ 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü 62. Cannes Film Festivali’nin açılış töreninde gösterilecek. Böylelikle İlk kez bir animasyon filmi 3-D olarak Cannes Film Festivali’nin açılış töreninde gösterilmiş olacak.

UP, hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi filmi.

Filmin yönetmeni Pete Docter daha önce Sevimli Canavarlar’ın yönetmenliğini yapmış ve Pixar’ın ilk animasyon sinema filmi Oyuncak Hikayesi’nin hikayesi ve karakterlerinin geliştirilmesine katkıda bulunarak animasyon şefi olarak da görev almıştı. Ayrıca, Bir Böceğin Yaşamı filminde storyboard çizeri olarak görev aldı. Oyuncak Hikayesi 2 filminin hikaye taslağının oluşturulmasında çalıştı. Filmin ortak yönetmeni Bob Peterson ise Kayıp Balık Nemo filminin senaristi ve yazarlarından.

Cannes Filmi Festivali Resmi Seçim bölümüne alınan saygın animasyon filmler arasında şu isimler var; Dumbo (1947), The Fantastic Planet (1973), Frizt The Cat (1974), Şrek (2001), Belleville'de Randevu (2003), Şrek 2 (2004), Orman Çetesi (2006), Kung-Fu Panda (2008) ve Beşir'le Vals (2008)


Up, ABD’de 29 Mayıs, Türkiye Sinemaları’nda ise 16 Ekim’de gösterime girecek.

62. Cannes Film Festivali’nin jüri başkanı Fransız aktris Isabelle Huppert olacak.

0 yorum: