15 Eylül 2010

Natalie Portman ‘Yerçekimi’ni Hissediyor

Ünlü Oyuncu Natalie Portman bilim-kurgu dramaya önerildi.

Alfonso Cuaron’un 2012’de gösterime hazır olması beklenen bilim-kurgu filmi Gravity’nin şansı nihayet daha iyiye gidebilecek. Oyuncu seçiminde yapılacak birkaç değiştirilebilir deneyim sonrasında yönetmen, Natalie Portman’ı filmde önemli bir rol oynaması için teklife sundu.

Gravity, Cuaron ve oğlu Jonas tarafından ortaklaşa yazılıyor ve konusunu uzay istasyonunda başarısız performans sergileyen bir bayan astronottan alıyor. Bu uzay istasyonunda mürettebatın geri kalanı, kazara gerçekleşmiş olan bir çarpışma sonucunda yok olmuş durumda. Filmin avantajı ise seksen milyon dolarlık bütçe ayırmaya hazır olan Warner Bros’a sahip olması. Şirketçe istenen şart ise bu kurtuluş hikayesinin 3 boyutlu çekilmesi. Bununla beraber Robert Downey Jr. da bir destek bölümü için isteniyor. Ayrıca, arzulanan merkezi karakter, yoğun bir müzakerenin de merkezi konumunda.

Angelina Jolie başlangıçta filmin yıldızı olmaya hazırdı, ancak oldukça yakın bir zamanda bu rolden çekilme kararı aldı. Scarlett Johansson ve Blake Lively gibi isimlerin de içinde bulunduğu olasılıklar da mevcut, fakat şimdiye kadar kimse bu rolü kazanmaya yakınlaşamadı.

Henüz aktrislere görev verilmemişken, takipçilerin iddiaya girme hususu ise Cuaron’un Portman’ı uzay kıyafetleri içine sokmaya çalışacağı yönünde. Çünkü Cuaron, ocak ayı sonuna kadar film çekimlerine başlamak zorunda. Sebebi ise Downey Jr.’ın bağlı olduğu The Avengers ve Sherlock Holmes 2 gibi diğer projeler arasında bu oyuncuyu yakalayamama korkusu.

Bu arada Portman, Darren Aronofsky’nin Black Swan çalışmasından doğan müthiş değerlendirmeler alıyor. Takipçiler olarak gelecek şubat ayında, film bu kıyılara ulaştığında sonucu biz de göreceğiz.

0 yorum: