26 Eylül 2010

Cicero Filmi için Al Capone Adayları

EXCLUSIVE – BU HABER SADECE Sinemayadair.com’da!

Altmış yılı aşkın süre önce hayata veda eden Al Capone, gangsterler ve suçlulara olan düşkünlüğümüz sebebiyle halen bizlerle yaşamına devam ediyor. Senelerce bu tarzda sayısız film çekildiği bir gerçek, ancak Warner Bros. izleyicilerin daha heybetli bir gangster modeli istediğini iddia ediyor ve 2012’de Al Capone’un hayatını “Cicero” adlı filmle sinemaya uyarlamayı planlıyor.

Capone’un fakir bir Brooklyn muhitinde dünyaya gelişinden Chicago’nun en büyük gangsteri oluşuna kadar geçen dönemin senaryosunu Walon Green kaleme alıyor. Yapımcılığını Adam Kassan ve John Lesher’in üstlendiği film, “Cicero” ismini Chicago şehir sınırlarının dışında kalan ve Capone’un operasyonlarını gerçekleştirdiği Cicero, Illinois bölgesinden alıyor. Ki Capone, 1924 yılında şehir hükümetine egemen de oldu.

James Cagney klasiği “The Public Enemy” filmi ile karşılaştırıldığında; senaryo eleştirileri, bu hikayeyi de 1930’ların başarısız klasik gangster filmi olarak tanımlıyordu. Eğer bu durum yinelenmeyecekse, filmin ilgi çekmesi de kaçınılmazdır.

Şu ana kadar herhangi bir yönetmen ismi telaffuz edilmezken, asıl mesele oyuncu seçiminin ne doğrultuda olacağıdır. “The Untouchables” performasıyla Robert De Niro fantastik bir iş çıkardı, ancak oyuncuya yeniden rol vermek işe yaramayacak gibi görünüyor.

Rol için potansiyel seçimlerden biri de Kevin Spacey olacaktır. Spacey ilk bakışta rol için biraz fit görünüyor ve işi icabı biraz kilo alacaktır. Ancak aktör, Capone’da sezilen o kesintisiz tehlike havasını başarıyla sunacaktır. Şüphe yok ki Capone tehditi için uygun eşleşmeyi başarıyla izleyiciye iletecektir. Belki mükemmel oyuncu tercihi Kevin Spacey değildir, ancak oyuncu bu işin altından kalkabilecek yeterliliğe sahip.

Farklı bir yöne bakacak olursak, Nicholas Cage joker kartı çekmek gibi… Sadece Cage’in işinde ne kadar iyi olduğunu bilmek ve onu tarihin en rezil gangsterini oynarken görmek... Cage’i bu rolle tepesi atmış veya vahşi işlerde izleme fikri epey eğlenceli hatta komik görünüyor. Fakat aktörün daha hafif sahnelerde performans göstermesi daha başarılı olacaktır. Yine Spacey’de de olduğu üzere, uygulanabilirlik söz konusu.

Vincent D’Onofrio’nun güçlü duruşu ise bu rol için kazanç olabilir, oyuncunun fiziksel görünüşü izleyiciye bu betimlemeyi daha kolay inandırmayı sağlayabilir. Dolayısıyla Capone rolü içine girmek doğal bir olay halini alır.

Belki de Al Capone rolü için Paul Giamatti’den gözleri ayırmamak gerek. Giamatti onun bir parçası gibi; Capone’un kişilik özelliklerine ve farklı görünümlerine inandırıcı bir şekilde hayat vereceği kesindir.

0 yorum: