14 Eylül 2010

Amerika Şeytan Çıkardı

The Last Exorcism adlı film afişinde Hostel yönetmeni Eli Roth’un adının geçiyor oluşu pireyi deve haline getirmiş durumda.  Ama üzülmemek gerekir ki yapımcı olarak düşünüldüğünde Eli Roth iyi olabilmek için güç sarf ediyor ve işine endüstriyel alanda ağırlık veriyor ki bunun sebebi de;  bu mükemmel korku filminin 2008 yapımı yine Daniel Stamm yönetmenliğindeki “A Necessary Death” gibi önemsenmemiş vaziyete düşmesinden çekiniyor olmasıdır.

Filmde Peder Cotton Marcus (Fabian) bir belgesel ekibine sahip, peder şeytan çıkarma işlemini gerçekleştirirken bu ekip onu takip ediyor. Yönetmen Stamm, basit tekil şoklar yerine, bunun bir düzinesini veya bunun gibi hayret veren ürpertici anları ustalıkla işliyor. İyi korku filmlerinin varlığı hususunda izleyiciye sunulan inandırıcılık ölçütü, bu film sayesinde yinelenmiş oldu.

Unutmamak gerekir ki Eli Roth, Amerika’nın düşük bütçeli korku filmlerinde üstat olma yolunda Sam Raimi’yi geçmiş durumda.  Cabin Fever ve Hostel buna örnek olarak gösterilebilir.  Bununla beraber Eli Roth, Inglourious Basterds ve Piranha 3D’de yer alarak kült bir ünlü görünümü kazanmıştır. The Blair Witch Project, Cloverfield ve Paranormal Activity filmlerinde başarılı şekilde uygulandığı üzere yoğun çalışma formunu, sahte veya taklit belgesel konumuna çevirmek ise Roth’un son yapımında seçtiği yol oldu. Yapıtın Peder Cotton Marcus çevresinde döndüğü, filmde oldukça inandırıcı şekilde canlandırılıyor. Ancak önce yavaş yavaş, sonrasında aniden ortaya çıkan şeytanın gerçek varlığı, daha doğrusu iş üstünde olduğu hissediliyor ve bu stresli filmi iyiden iyiye korkunç hale getiriyor.

The Last Exorcism filminin fragmanını izleyin:


0 yorum: