5 Ağustos 2009

İlk Zombi Filmimiz “Ada”

Sinema yazarları Murat Emir Eren ve Talip Ertürk Türkiye’nin ilk ‘Zombi’ filmini çekmeye hazırlanıyor. Sinema yazarlığından yapımcılığa soyunan Eren ve Ertürk senaryoyu birlikte yazdılar. Filmi de beraber yöneteceklerini ve isminin “Ada” olacağını açıkladılar.

Oyuncu kadrsounda; Esra Ruşan, Kaan Keskin, Ömer Üst, Rüya Önal, Gülüm Baltacıgil, Ozan Ayhan, Evrim Gezdiren ve Taner Birsel gibi isimler bulunan film korku-komedi türünde olacak.
Zombi filmlerine özel bir ilgileri olduğunu belirten Talip Ertürk, zombi filmi çekecek olmalarının iki ana sebebi olduğunu söylüyor: “İlki daha önce Türkiye’de böyle bir projenin gerçekleştirilmemiş olması. İkinci sebep ise sinema yazarları olarak zombi filmlerine olan derin sevgimiz ve saygımız. Hem bir tür filmi yapmak hem de bu türün Türkiye’deki ilk örneğine imza atmak sinema yazarlığından gelen bizleri çok mutlu edecek. Umarız izleyici de memnun olur.”

Bu ayın sonunda çekimlerine başlanması planan filmde Büyükada’ya düğüne giden bir grup gencin başına gelen ürkütücü ve komik olaylar anlatılacak. Filmin yeni yıldan önce vizyona girmesi için çalışılacak...

3 yorum:

Benay dedi ki...

Murat Emir Eren'in yazılarını severek takip ederim.. İlk zombi filmimizi heyecanla bekliyorum :)

Bettra dedi ki...

Bu çok heyecanlı bir haber :)

Kadir dedi ki...

evet haklısınız. 4 gözle bekliyoruz...