21 Ocak 2008

Sinema Öğrencileri İçin “Son Çağrı”

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini” senaryo aşamasında desteklediği “Geleceğin Sineması-4” için son başvuru tarihi 28 Ocak 2008

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve 4 yıldır ilgili üniversitelerin fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından desteklenen “Geleceğin Sineması”, bilindiği gibi ülkemizde öğrenci filmlerini, proje ve senaryo aşamasında destekleyen ilk ve tek proje. Üniversitelerin ilgili fakülte dekanlarının ve bölüm başkanlarının, kendi okullarındaki öğrencileri yönlendirdikleri ve bölümlerindeki iyi projeleri gönderdikleri “Geleceğin Sineması”na bu yıl okullarla birlikte, öğrencilerin kendileri de proje gönderebiliyorlar ve geçmiş yıllardan farklı olarak birden fazla proje ile katılabiliyorlar.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Geleceğin Sineması”nda geçen sene 15 projeye bütçe desteği verirken, 2008’de bu sayıyı artırmayı hedeflemiştir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi TÜRSAK Vakfı’nın bu yıl da en iyi ilk 3 projeyi, “kamera”, “dizüstü bilgisayarı” ve “dijital fotoğraf makinesi” ile ödüllendireceği kısa filmler, Türsak Vakfı’nın Kurumsal Sponsoru DIGITURK’ün Türkmax kanalında gösterilecektir. Projeyi diğerlerinden farklılaştıran özelliklerinden biri, henüz çekilmemiş ancak çekimi gerçekleştirilecek film projelerine destek vermesi. Bu çerçevede film projelerinin sinopsisini, senaryosunu, film ekibini ve öngörülen ayrıntılı yapım bütçesini içeren proje dosyalarının en geç 28 Ocak 2008 tarihinde TÜRSAK Vakfı’na ulaştırılması gerekiyor.

Devlet ve vakıf üniversitelerinin sinema - iletişim dalında 4 yıllık eğitim veren bölüm öğrencilerinin katılımına açık olan ve herhangi bir tema-tür sınırlaması olmaksızın imgesel (fiction), deneysel, belgesel ve animasyon dallarında katılabilecekleri Geleceğin Sineması 4’ün seçici kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: ‘Hatırla Sevgili’ dizisinin genç oyuncusu Cansel Elçin, sinema yazarı Çiğdem Kömürcüoğlu, sinema oyuncusu Fadik Sevin Atasoy, oyuncu ve dramaturg Kenan Işık, yönetmen Ömer Faruk Sorak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Daire Başkanı Nejat Gökçe ve Jürinin başkanlığını üstlenen TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil.

http://www.tursak.org.tr/

0 yorum: