8 Ocak 2008

'Altın Küre' Ödül Töreni İptal Edildi


Altın Küre organizatörleri başkanı Jorge Camara, bu yıl 13 ocaktaki ödül töreninin yapılmayacağını ve bundan büyük üzüntü duyduklarını açıkladı.

Hollywood senaryo yazarlarının yaklaşık 2 aydır yaptığı grev, Oscar'dan sonra en prestijli ödül törenlerinden biri olan Altın Küre'yi iptal ettirdi.

Altın Küre’yi kazananlar, geleneksel tören ve yemek yerine NBC televizyonu tarafından canlı yayınlanacak 1 saatlik basın toplantısı aracılığıyla gelecek hafta duyurulacak.

Senaristlerden sonra aktörlerin de töreni boykot etmeye karar vermesinin ardından 13 Ocakt’a yapılması planlanan Altın Küre ödül töreni iptal edilirken, Oscarların geleceği de belirsizliğini koruyor.

Kasım ayı başından bu yana grevde olan Hollywood senaristleri, internet ve diğer medya satışlarından elde edilen kârdan daha fazla pay istiyor.

8 haftadır süren grev yüzünden birçok televizyon dizisi askıya alındı, bazı film projeleri ertelendi.

Senaristlerin başlattığı grev Altın Küre ödül törenini de sekteye uğrattı. Kırmızı halı üzerindeki yıldızlar geçidi bu yıl sönük geçecek; çünkü Hollywood Aktörler Birliği senaristlerin grevine destek verip üyelerinin ödül törenini boykot edeceğini açıkladı.

Yazarların 2 ayı aşkın bir süredir sürdürdüğü grevin ekonomik bilançosunun 700 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. 1988'de ise 22 hafta süren senaristler grevi film endüstrisine tam 500 milyon dolara mal olmuştu.

Uzun süredir grevde olan Hollywood yazarlarıyla ilk anlaşma yapıldı. Amerika Yazarlar Birliği ile Tom Cruise'un yapım firması United Artists Films arasında dün anlaşmaya varıldı ve işbaşı yapıldı. Anlaşmanın içeriği hakkında bir açıklama yapılmadı. Diğer stüdyolardaki grevler ise sürüyor.

AA

0 yorum: