12 Ocak 2008

Orta Dünya Kapılarını Yeniden Açıyor: Hobbit

Dünya genelinde milyonlarca hayranı olan ve J. R. R. Tolkien’in romanından uyarlanan, fantastik sinemanın destansı üçlemesi Yüzüklerin Efendisi’nin yönetmeni Peter Jackson, yine bir J. R. R. Tolkien kitabı uyarlaması olan “Hobbit” filmlerinin yapımcılığını üstlenecek.

Jackson'ın, Fran Walsh'la birlikte yapımcılığını üstlendiği ve iki seri halinde çekilecek olan fantastik filmin Kuzey Amerika Haklarını MGM, uluslararası haklarını ise New Line şirketi satın aldı.

Yönetmen koltuğuna kimin oturacağı ise henüz belli olmadı. Fakat projenin yönetmen adayları arasında Sam Raimi (Örümcek Adam), Guillermo Del Toro (Pan’ın Labirenti) ve Alfonso Cuaron (Son Umut) gibi isimler geçiyor.

New Line şirketinin sözcüsü, 2009'da çekimlerine aynı anda başlanacak filmlerin ilkinin 2010, ikincisinin de 2011'de gösterime girmesinin planlandığını söyledi.

Milyonlarca Yüzüklerin Efendisi hayranının, yıllardır Orta Dünya’ya geri dönme hayaliyle yanıp tutuştuğunu belirten Peter Jackson, tüm hayranlarına sabretmeleri gerektiğini ve yakında Orta Dünya’daki dostlarımıza yeniden kavuşacağımızı söylüyor.

0 yorum: