13 Haziran 2009

16. Altın Koza Onur Ödülleri

16. Altın Koza Film Festivali kapsamında Onur Ödülü'ne layık görülen oyuncular Filiz Akın ve Yusuf Sezgin ile müzisyen Cahit Berkay, büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Akın, Altın Koza'nın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını, bu nedenle ödül almayı çok istediğini söyledi. Eski Türk filmlerinin insanların içini titrettiğini belirten Akın, yeni dönem sinemasında da başarılı işlere imza atıldığını kaydetti.


Dizilerde de çok önemli oyuncuların görev aldığını ifade eden Akın, ''Yerinizi kim doldurur?'' diye soranlara ''O kadar çok başarılı oyuncu var ki hepsi birbirinden iyi ve çok iyi yerlere gelecekler'' dediğini belirtti.


Yusuf Sezgin ise yeni dönem Türk sinemasını çok başarılı bulduğunu ifade etti. Sezgin, '' Genç sinemacı arkadaşlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum: Bu mesleği sevsinler, eğitimlerini alsınlar ve kalıcı olsunlar'' dedi.


''Köprü'', ''Devlerin Aşkı'' ve ''Selvi Boylum Al Yazmalım'' gibi çok sayıda unutulmaz filmin müziklerini yapan Cahit Berkay da sevgisi ve emeğinin ödüllendirilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

AA

0 yorum: