2 Haziran 2009

“Evde Denemeyin”

3 Haziran’da başlayacak olan ‘Sydney Film Festivali’nin programı yönetmen Clare Stewart tarafından açıklandı. Festivalin bu yıl ki sloganı “don't try this at home(evde denemeyin)” olarak belirlendi.

Festivalin açılış sunumuna Avustralyalı aktör Bryan Brown ve onun oyuncu/yapımcı karısı Rachel Ward ile Maeve Dermody ve juri başkanlığı yapacak Rolf De Heer’in yanı sıra Avustralyalı yönetmenler Khoa Do ve Serhat Caradee de katıldı.

Festival bu yıl Ken Loach’ın “Looking for Eric” filmiyle açılacak. Açılış gecesine filmin yönetmeninin yanı sıra filmde rol alan Steve Evets ve futbolcu Eric Cantona da katılacak. 12 gün sürecek festivalde; Avustralya’dan ve tüm dünyadan belgeseller, animasyonlar, kısa ve uzun metrajlı filmler gösterilecek.

Etkileyici ve seçkin uluslararası filmlerle resmi yarışma bölümü bu yıl da devam edecek. Avustralyalı yönetmen Khoa Do’nun Missing Water filmi yarışma bölümündeki üç Avustralya filminden biri olacak. Toplam 12 filmin yarışacağı resmi yarışma bölümünde festivalin açılış filmi olan Ken Loach’ın “Looking for Eric” filmi de yarışacak. Ayrıca Sebastien Silva’nın “The Maid” ve Benoit Delepine ve Gustave Kervern’in “Louise-Michel” filmleri de resmi yarışma bölümünde yer alacak.

0 yorum: