9 Haziran 2009

16. Altın Koza Film Festivali

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 40. yaşını kutlayacak Altın Koza Film Festivali, onaltıncı kez sinemaseverlere ‘merhaba’ diyor. 14 Haziran’a kadar devam edecek olan festival kapsamında Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması yapılacak. Festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nın jüri başkanlığını dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan üstleniyor. Oyuncular Özgü Namal, Meltem Cumbul ve Bulut Aras ile senarist ve yazar Füruzan, yönetmen Özcan Alper, görüntü yönetmeni Uğur İçbak ve müzisyen Mazlum Çimen jüride görev yapacak diğer isimler.

Festivalin ‘Gösterim Bölümü’, sinema meraklılarına zengin bir seçenek sunuyor. ‘Dünya Sineması’ bölümünde, dünyanın çeşitli ülkelerinden ödüllü filmler seyirci karşısına çıkıyor. ‘Akdenizli Bir Usta: Ettore Scola’ bölümünde, ünlü yönetmenin filmleri izleyiciyle buluşuyor. ‘Bir Ülke İran: Hayat Gibi’ bölümü ise son yıllarda uluslararası festivallerde çeşitli ödüller alan İran yeni dalga sinemasının temsilcilerinin yapıtlarını içeriyor. ‘Retrospektif: Nuri Bilge Ceylan’ bölümünde, ünlü yönetmenin tüm filmleri seyircilerle yeniden buluşacak. Ayrıca dünyadan ve ülkemizden ödüllü belgeseller ve kısa filmler, gösterime sunuluyor.

Festival boyunca Cinebonus, Ariplex ve Metropol Sinemaları ile Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası) ve Ortopedia Hastanesi Sinema Salonu olmak üzere toplam 11 sinema salonunda 212 film, 395 seansta gösterime sunulacak.

Festivalin Açılış Töreni 9 Haziran Salı günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacak. Saat 20.00’de başlayacak açılış töreninin sunuculuğunu Şebnem Dönmez yapacak. Gecede Kerem Görsev ve Elif Çağlar Muslu mini bir konser verecek.

Festival’in açılış filmi Treeless Mountain / Ağaçsız Dağ. So Yong Kim’in Güney Kore yapımı filmi, Berlin Film Festivali’nde Kiliseler Birliği Jüri Ödülü, Dubai Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü, Pusan Film Festivali’nde Netpac Ödülü ve Tokyo Film Festivali’nde Filmex Jüri Özel Ödülü’nü aldı.
Filmin yönetmeni So Yong Kim ile yetenekli çocuk oyuncular Hee Yeon Kim ve Song Hee Him festivalin açılış törenine katılmak için Adana’ya gelecekler.

16. Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım fragmanını izleyin:


0 yorum: