17 Aralık 2007

Akbank 4.Kısa Film Festivali’nde Sonuçlar Belli Oldu


Bu yıl “Kısa Filmciler Toplanıyor” sloganıyla 3-13 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Akbank Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından gelen geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileri ile dördüncü kez düzenlendi.

Festivalin yarışmalı bölümüne 343 film başvurdu. Filmler arasından oluşan 30 filmlik seçki “Festival Kısaları” olarak 10 gün boyunca izleyicilerle buluştu. 29 farklı ülkeden, 91 farklı film, 64 seans, 10 farklı söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 29 konuğu ile Akbank Kısa Film Festivali’nin 10 gün boyunca Akbank Sanat, İstanbul Cervantes Enstitüsü salonlarında sinemaseverlerle buluştu.

343 filmi izleyen ön eleme jürisi bu yıl Altyazı dergisi genel yayın yönetmeni Fırat Yücel, oyuncu Beste Bereket, Festival Koordinatörü ve Yönetmen Selim Evci’den oluştu.

Festivalin yarışmalı bölümünde ise yine iki ayrı kategoride jüri oluşturuldu. “En İyi Kurmaca Film”ini belirleyen Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu bu yıl Sinema Yazarı Atilla Dorsay, Yönetmen Ezel Akay, Oyuncu Fikret Kuşkan ve Akbank Sanat Yöneticisi Derya Bigalı’dan oluştu.

En İyi Belgesel Film”i belirleyen Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu’nda ise bu yıl belgesel yönetmenleri Nebil Özgentürk ve Tolga Örnek, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, yol öykücüsü Tayfun Talipoğlu ve Akbank Sanat Yöneticisi Derya Bigalı’dan oluştu.

Jürilerin değerlendirmeleri sonucunda;

En iyi Kurmaca Film” ödülü yönetmenliğini Mehmet Aslan’ın yaptığı “Bir Cinayetin İki Öyküsü”nün ,

En İyi Belgesel Film” ödülü ise yönetmenliğini Dilek Taşdemir’in yaptığı “İntihar Ederdim”in oldu.

Bu eserler 5000’er YTL ile ödüllendirildi.

Ayrıca;

Kurmaca kategorisinde Seyfettin Tokmak’ın "Güvercin Taklası", Senem Tüzen’in "Unus Mundus", Alper Çağlar’ın "Camgöz" adlı filmlerine ; belgesel kategorisinde ise Timurtaş Onan’ın "Sokak Çocukları", Oktay Altunnar’ın "Sis" filmlerine jüri tarafından mansiyon ödülü verildi.

Festivalin ödül töreni ve kapanış partisi, 13 Aralık Perşembe akşamı oyuncu Gülçin Santırcıoğlu sunuculuğunda The Hall’da gerçekleşti. Törende , festivalin “Kısadan Uzuna” bölümünün konuğu Derviş Zaim’e ve Virgil Widrich’e; “Belgesel Sinema” bölümünün konuğu Coşkun Aral’a teşekkür plaketleri verildi.

Törenin sonunda En İyi Kurmaca ve En İyi Belgesel filmlerin gösterimi gerçekleşti.

Gecede En İyi Kurmaca film ödülünü Ezel Akay, En İyi Belgesel ödülünü Nebil Özgentürk, Kurmaca Mansiyonları Aykut Oray, Beste Bereket, Yüksel Aksu ; Belgesel Mansiyonları ise Tayfun Talipoğlu ve İzzet Keribar verdi.

0 yorum: