21 Aralık 2007

Mamma Mia!


İsveçli müzik grubu ABBA’nın şarkılarını temel alan aynı adlı Broadway müzikalinin sinema uyarlaması "Mamma Mia!", Phyllida Lloyd’un yönetmenliğinde 3 Ekim 2008’de UIP Filmcilik dağıtımıyla vizyona çıkıyor!

Başrollerinde 14 kez Oscar adaylığı

elde eden ve iki kez Oscar kazanan efsanevi oyuncu Meryl Streep ve ayrıca Pierce Brosnan gibi yıldızların oynadığı filmin prodüksiyon amirliğini iki Oscar ödüllü Tom Hanks ve eşi Rita Wilson, yapımcılığını ise Tom Hanks’in Playstone yapım şirketindeki ortağı Gary Goetzma

n üstlenmiş. Tom Hanks ile eşi Rita Wilson’ın yapımcılığını üstlendiği “My Big Fat Greek Wedding” 5 milyon dolara malolmuş ve dünya sinemalarında 368 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Mamma Mia’da babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan’ın öyküsü, ünlü pop grubu Abba’nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna’nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.

0 yorum: