6 Aralık 2007

SİYAD'ın Yeni Başkanı


Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) 8. Dönem Genel Kurulu’ndan yeni bir başkan çıktı. 3 Aralık 2007'de yapılan 8. Dönem Genel Kurulunda yapılan oylamada Murat Özer, 3 yıllık bir süre için başkan seçildi.

Beyoğlu’ndaki Dirty adlı mekanda yapılan 8. Dönem Genel Kurulu, 41 SİYAD üyesinin katılımıyla gerçekleşti. Hararetli tartışmaların yanı sıra ‘renkli’ görüntülerin de yaşandığı ve yaklaşık üç saat süren toplantıda söz alan üyeler, dernekle ilgili temel sıkıntılarını belirtirken, oturum başkanlığını deneyimli sinema yazarı Burçak Evren üstlendi.

Seçime listeyle katılan tek başkan adayı olan Murat Özer’in listesi, 41 SİYAD üyesinin 36’sının oylarını aldı ve bugüne kadarki en büyük çoğunlukla seçilen Yönetim Kurulu oldu. Empire Türkiye dergisinin yayın danışmanlığını yürüten Özer’in başkanlığındaki Yönetim Kurulu’ndaki görev dağılımı ise şöyle gerçekleşti: Akademisyen sinema yazarı Tuna Erdem (Başkan Yardımcısı), Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yavuz (Genel Sekreter), Altyazı dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fırat Yücel (Dış İlişkiler Sorumlusu), Sinema Merkez dergisi sinema yazarı Uygar Şirin (Basın Sözcüsü).

Derneğin Denetim Kurulu’na DIGITURK dergisi editörü Okan Arpaç, Total Film dergisi editörü Burcu Aykar Şirin ve Empire Türkiye dergisi Yazı İşleri Müdürü Burçin S. Yalçın seçilirken, Haysiyet Kurulu’nu da Türkiye gazetesi sinema yazarı Erol Bilem, Sinema Merkez dergisi sinema yazarı Murat Erşahin ve Milliyet Sanat dergisi sinema yazarı Ali Ulvi Uyanık oluşturdu.

Murat Özer, seçildikten sonra yaptığı ve oldukça heyecanlı olduğu gözlemlenen konuşmada, üç yıllık yeni dönemdeki hedeflerinin başında derneğin ortak çalışmalarının geldiğini söyledi. Bunları gerçekleştirmek için Genel Kurul’da seçilen üç kurulun yanı sıra alt kurullar oluşturulacağını ve böylece dernek üyelerinin yönetimde olabildiğince çok pay sahibi olacağını dile getiren Özer, 1993’teki kuruluşundan bu yana üyesi olduğu ve üç dönem Yönetim Kurulu üyeliği görevi üstlendiği SİYAD’ın Atilla Dorsay ve Mehmet Açar’dan sonra seçimle gelen üçüncü başkanı oldu.

0 yorum: