5 Haziran 2010

Kapılar Bazen Açılıyor!

Belediye’nin erteleme kararı sonucu yapılamayan Adana Altın Koza Film Festivali’nde "Filistin: Barışa Hasret" adlı bölümde yer alması planlanan Liana Badr'ın “Kapılar Bazen Açılıyor!” (The Gates Are Open. Sometimes!) filmi Sine-Sen, İşçi Filmleri Festivali düzenleme komitesi ve Altın Koza Film Festivali ekibinin katkılarıyla Uluslararası Filistin için İsrail'e Boykot Sempozyumu kapsamında gösterilecek.



Ertelenmesi mümkün olmayan Filistin dayanışması programından, bu yıl festivalde "Filistin: Barışa Hasret" adlı bölümde yer alması planlanan bir filmi seyirciyle buluşturuyoruz. Seçtiğimiz film, yazar-yönetmen Liana Badr'ın “Kapılar Bazen Açılıyor!”u (The Gates Are Open. Sometimes!), Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi'nin 5–6 Haziran tarihlerinde Muammer Karaca Tiyatrosu'nda düzenlediği Uluslararası Filistin İçin İsrail'e Boykot Sempozyumu kapsamında SİYAD özel gösterimiyle 6 Haziran 18.15’te izleyici karşısına çıkacak.



Liana Badr'ın bir söyleşisinde belirttiği üzere İsrail'in saldırısından sonra film gösterimlerini iptal etmek yerine daha çok Filistin filmi göstermek, filmler aracılığıyla Filistinli yaşamları yansıtmak mümkündü: "Direniş ve dayanışmanın pek çok formu vardır. Sanat ve sinema yaşamsaldır."

0 yorum: