1 Haziran 2010

8. Berlin Türk Filmleri Haftası Başlıyor

03 -12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte toplam 17 film 3 ayrı sinema salonunda gösterilecek. 

3 Haziran'da aralarında Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet ve Fransa'nın Berlin Büyükelçisi Bernard de Montferrant'ın bulunduğu davetliler nezdinde Cinema Paris adlı sinema salonunda Ben Verbong'un yönettiği TAKİYE adlı filmle açılışı yapılacak Berlin Türk Filmleri Haftasına Türkiye'den Çağan Irmak, İlksen Başarır, Derya Tarım, Mert Fırat, Mustafa Oğuz, Görkem Yeltan, Haluk Piyes, Atıl İnaç gibi yönetmen, yapımcı ve oyuncular katılacaklartır. 


10 gün sürecek etkinlikte önemli paneller ve söyleşiler yer alacaktır. Bu yıl Focus bölümünde, Çağan Irmak iki filmiyle (Babam ve Oğlum, Karanlıktakiler) seyirci karşısına çıkıyor. 


Film haftasının 2 yılda bir verdiği onur ödülü bu yıl Medienboard Berlin-Brandenbug adlı film fonunun yöneticisi Kirsten Niehuus'a verilecektir. 


Kirsten Niehuus geçen yıl Berlin'de, bu yıl da İstanbul' da gerçekleşen Türk – Alman ortak yapımcılar buluşmasını başlatmış ve iki ülke arasında ortak yapımları özellikle destekleyeceklerini bildirmişti.

0 yorum: