12 Nisan 2010

Neşeli Hayat ve Yılmaz Erdoğan

ÖZEL HABER – EXCLUSIVE

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali “Altın Lale” ödülü için yarışacak filmler bugünden itibaren gösterime girmeye başladı. Yarışma bölümünden gösterilen ilk film ise Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği “Neşeli Hayat” oldu.

Atlas Sineması’nda aralarında Birol Güven’in de bulunduğu pek çok ünlü ve konuk salonu doldurdu. Yılmaz Erdoğan ise filmi izlemeyip, film bitiminde soruları yanıtlamak için salona giriş yaptı.

Film bitiminde filmden memnun kalan pek çok izleyici Yılmaz Erdoğan’a sorular yöneltti. Erdoğan bütün sorulara içtenlikle cevap vermeye çalıştı.

Yılmaz Erdoğan filmde kendisinin canlandırdığı ‘Rıza’ karakteri için, kendisini pek düşünmeyen, kendisinden feda etmeyi seven bir karakter olarak söz etti. Ayrıca günlük hayatta kendisinin çok kullandığı ‘godik’ kelimesi için de “adını bulamadığımız her şeye godik diyoruz biz” diye açıklama getirdi.

İzleyicilerin biri “Neden Noel Baba?” diye sorunca, Erdoğan: “pozisyonumuzu anlattığı için iyi bir seçim” diye cevap verdi.

Filmin Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak da kısa bir konuşma yaptı. İçbak, doğal mekanlarda çalışmanın zorluklarından bahsetti ancak bunun atmosfere katkısının olduğunu belirtti. Bunun üzerine Yılmaz Erdoğan, film için görüntü yönetmeninin önemli bir noktada yer aldığının altını çizerek, filmin 4. haftasından sonra flu olduğu anlaşılınca filmi yeniden çekmek zorunda kaldıklarını söyledi. Hatta bunun üzerine bir espiri yaparak, “biz filmi 2 kere çektik, siz de 2 kere izleyin” dedi.

Filmin oyuncularından Büşra Pekin, doğru rol ile doğru oyuncunun birleşmesiyle ortaya kötü bir iş çıkamayacağını belirtti.

(Fotoğraflar: ADMİN)

0 yorum: