12 Nisan 2010

Çağan Irmak'tan Karanlıktakiler

ÖZEL HABER – EXCLUSIVE

Sinemayadair.com 29. Uluslararası Film Festivali’ni yakından takip etmeye devam ediyor. Bugün yine Atlas Sineması’nda “Altın Lale” ödülü için yarışacak bir filmin gösterimi daha yapıldı. Çağan Irmak’ın son filmi ‘Karanlıktakiler’ festival izleyicilerinin beğenisine sunuldu.

Filmi izlemek için salona gelenler arasında Sümer Tilmaç gibi ünlü isimler de vardı. Film başlamadan önce salon girişine gelen filmin yönetmeni Çağan Irmak ve oyuncuları Erdem Akakçe ile Rıza Akın ayak üstü sohbet ettiler.

Film başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Çağan Irmak, bayan oyuncuların henüz sinema salonuna gelemediklerini ve filmin bitiminde yine beraber olacağımızı söyledi.

Filmin sonunda ise yönetmen Çağan Irmak, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ve oyuncular Erdem Akakçe, Meral Çetinkaya, Derya Alabora ve Rıza Akın seyircilerin karşısına geçti.

Çağan Irmak film hakkındaki soruları yanıtladı. Bir seyircinin, “Filmin jenerik yazısının son harfi neden ters yazıldı?” sorusuna Irmak, “Anne ve oğul arada sıkışmış hissi vermek için” diye cevapladı. Ayrıca film için “Bir cehaletin İstanbul kültürüne tecavüzü söz konusuydu. Bir sürü ahlak kuralı sizi yargılayamaz, bu hayatı hafife alan bir filmdi” diye konuştu.

Ayrıca Çağan Irmak, ‘Karanlıktakiler’ filminin kendisinin önceki filmlerine nazaran daha az gişe yapmasının sebebi sorulduğunda, “Hayatımda hiçbir zaman gişeyi düşünerek film yapmadım” diye cevapladı. Hatta ‘Mustafa Hakkında Herşey’ filminin de gişede başarılı olamadığını fakat DVD satışları ve TV kanalları sayesinde pek çok kişiye ulaştığını hatırlatarak, onun için filminin hangi şekilde izlendiği değil, izlenip anlaşılmasının önemli olduğunu, o yüzden korsanın da umurunda olmadığını, yeter ki kaliteli bir kopya ile izlenmesini sözlerine ekledi.

Çağan Irmak ‘Karanlıktakiler’ için şimdiye kadar çektikleri arasında oyunculuk açısından “Master Class” filmi olduğunu ifade etti.

Üslup konusunda ise bazı açıklamalarda bulundu. Bazı yönetmenlerin belirli üsluplarının olmasını saygıyla karşıladığını fakat kendisinin böyle olmadığını belirterek, “Bazen çok büyük bir aşkla, bazen de çok büyük bir öfkeyle” filmleri çektiğini bu yüzden hikayenin üslubu belirlediğinin altını çizdi.

Filmin konusunda da geçen tecavüz olayı hakkında eskiden okuduğu bir yazıyı seyirciyle paylaştı, “Birinin elinin size dokunmasını istemiyorsanız, o el gerçekte size dokunmuş demek değildir”. Irmak ayrıca sesini yükselterek, “Kadına şiddeti yasaklıyorum!” diye konuştu.

Yönetmen Çağan Irmak, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki’ye övgülerde bulunarak, “Bu film Issız Adam’dan sonra beraber çalıştığımız ikinci film oldu. Beni filmi HD çekmem konusunda ikna etti. Filmi HD çektik ancak 35 çekiciliğinde oldu” diye konuştu. Yeni projesi ‘Prensesin Uykusu’ filminde de beraber çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Irmak, yeni projesi ‘Prensesin Uykusu’ hakkında da bazı bilgiler verdi. “Issız Adam’da müzik vardı, bu filmde yoktu. Adından da anlaşılacağı gibi Prensesin Uykusu filminde yine müzikler ön planda olacak” diye konuştu. Ayrıca film için, “Varoş dünyadan bir Pamuk Prenses hikayesine döneceğiz” diye sevenlerini sabırsızlandırdı.

(Fotoğraflar: ADMİN)

0 yorum: