17 Nisan 2010

Semih Kaplanoğlu 'Bal' ile Festivalde

ÖZEL HABER – EXCLUSIVE

Bugün 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “Ulusal Altın Lale” ödülü için yarışacak son film olarak 60. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde “Altın Ayı” ödülünü kazanan ‘Bal’ın gösterimi yapıldı.

Filmi izlemeye gelenler arasında oyuncu Nejat İşler ve bazı ünlü isimler de vardı. Filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu seans öncesi tüm teknik ekibi tek tek sahneye davet ederek onlara teşekkür etti. Filmin küçük oyuncusu Bora Altaş da gösterime gelen isimler arasındaydı.

Semih Kaplanoğlu ‘Bal’ filmi ile Yusuf üçlemesini tamamlamış oldu.

Film bitiminde ise yönetmen Kaplanoğlu ve ekibi soruları yanıtlamak için tekrar sahneye çıktılar. Yönetmene İngiliz romantizmin etkisinde kalıp kalmadıkları yönündeki soruya “Şiir beni besleyen ana damardır” diye cevap veren Semih Kaplanoğlu ayrıca bir seyircinin ses ve bellek ile ilgili sorusuna şu şekilde yanıt verdi, “Mekanlara gittiğimde sadece görüntü ile değil, sesle de ilgileniyorum. Doğal sesleri kullanmaya özen gösteriyorum. Bu sesler bizi yorgan gibi sarsın, filmin içine çeksin istiyorum”. Ayrıca filmlerinde müzik kullanmadığını belirten Kaplanoğlu, sesleri müzik gibi kullanmaya çalıştığını ifade etti.

Bir seyircinin Yusuf üçlemesi filmlerinin geriye doğru aktığını belirterek, “İmkanınız olsa bu üçlemeyi ters sırayla çekmeyi düşünür müydünüz?” sorusuna yönetmen, “Bu filmle ruhun derinliklerine seyahat ettim. Bu dünyaya ne ile geliyoruz, içimizde ne var… Başarı kelimesini fazla sevmem ancak böyle bir şey varsa bunu biraz yapabildiğimi düşünüyorum. Her şey ruha yaklaşma çabasıydı. Başlangıç noktasından geldiğim yere ulaşabildiğimi düşünüyorum” diye cevap verdi.

Emek Sineması’na destek verelim!

Yönetmen Semih Kaplanoğlu, yıkılmak üzere olan Emek Sineması için Pazar günü Taksim'de yapılacak yürüyüş için tüm sinemaseverlere çağrıda bulundu. Bu tür mekanların bu gibi güzel sinema buluşmalarını sağlayacak yapıda olduğunu belirterek, bunun sinemaya yapılan küçültücü ve aşağılayıcı bir hareket olduğunu vurguladı.

(Fotoğraflar: ADMİN)

0 yorum: