1 Temmuz 2009

16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali

2-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, kenti köşe bucak festival coşkusuyla kaplamaya hazırlanıyor. Klasik ve modern cazdan, pop, rock, dünya müziği ve folka varan geniş bir yelpazede merakla beklenen konserler önümüzdeki haftadan itibaren müzikseverlerle buluşacak.

Festival iki hafta boyunca Marcus Miller'dan George Benson'a, Melody Gardot'dan Peter Cincotti'ye birçok önemli sanatçıyı ağırlayacak. Türkiye ve Avrupa'dan caz müzisyenlerini biraraya getirecek olan European Jazz Club da öne çıkan etkinliklerden.


1970'lerin sonlarında Elvis Costello ve Graham Parker'la birlikte Amerika'yı İngiliz punk'ı ve yepyeni bir new wave sound'uyla tanıştıran ozan-şarkıcı Joe Jackson, İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor.


Symphony No. 1 adlı albümüyle 2000'de En İyi Enstrümantal Pop Albümü dalında Grammy kazanan sanatçı, hâlâ radyolarda çalınan "Is She Really Going Out With Him?", "Steppin' Out" ve "It's Different for Girls" gibi hit parçalarıyla tanınıyor.


Joe Jackson
İstanbul Modern
4 Temmuz Cumartesi, 21.00


Festival biletleri:
İKSV binası (pazar günleri hariç 10.00-17.30 arası)
Biletix satış kanallarında (www.biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi 0216 556 98 00 ve
Biletix satış noktaları)

0 yorum: