26 Ekim 2010

RED: Emekli ve Tehlikeli

Yönetmen koltuğunda gördüğümüz Robert Schwentke ve hatırı sayılır oyuncu kadrosundaki Bruce Willis, John Malkovich, Mary Louise Parker, Morgan Freeman, Brian Cox ve Helen Mirren isimleri ile “Red” filmi, izleyicide yüksek seviyede merak uyandırıyor.  Son zamanlarda Willis’in çalışmaları arasında Sylvester Stallone’un bekleneni veremeyen “The Expendables” filmi yer alıyor. Konusu, geçen zamana karşın halen pas tutmamış ihtiyar kahramanlar olan “The Expendables” ile “Red” hemen hemen aynı şeylerden bahsediyor. Sadece “Red” de biraz daha mantık kavramı işin içinde. Willis bu sefer, sessiz emekli yaşamında Sarah’a (Mary Louise Parker) aşık Frank Moses rolünde. Kendini ve Sarah’ı tehlikenin içinde bulan Moses, eski tayfasını yeniden bir araya toplamakta çareyi buluyor. Malkovich agresif bir ekip üyesini, Freeman ise olgun sesiyle bilge adamı oynuyor.

Schwentke’nin fakir içerikle komedi-gerilim tarzında kaleme alınmış bu filmi, izleyicinin “Retired Extremely Dangerous” tamlamasının kısaltması olan RED’i gerçekçi bulmasını bekliyor. Kalıplaşmış olağan senaryosuyla şaşırtıcı etki bırakması imkansız olan bu filmde yine karakteristik özellikleri korunan kendini beğenmiş bir Bruce Willis görüyoruz. Oyuncu kadrosunun düzgün seçimi, filmden kaynaklanan hayal kırıklığını tabi ki onaramıyor. Ya da izleyiciler olarak pek de kolay beğenir değiliz artık. Yine de saygı duyulası oyuncu kadrosu için “Old Gold” tanımlamasını kullanmak gerek.

RED filminin fragmanını izleyin:



Yazar: Saliha Karadayı

1 yorum:

Kömeç dedi ki...

keşke okumasaydım ya elimdeydi bu film ve izleyectim şimdi yorumu okudum canım sıkıldı :D ama neyse genede izleyeyim bakalım bide ben değerlendireyim