3 Ekim 2010

Filmekimi'ne Yoğun İlgi

9. yaşını kutlayan Filmekimi bu yıl da seçkin film programı ile sinefilleri ağırlayacak. Sinemaseverlerin merakla beklediği Filmekimi'nin genel satışları dün (2 Ekim 2010) başladı. Sabah saatlerinden itibaren Atlas Sineması önünde İstiklal Caddesi boyunca uzun kuyruklar oluştu. Bilet almak isteyen sinemaseverler bilet kuyruğunda ortalama 5 saat beklemek zorunda kaldı! 

Bu yıl Emek Sineması'nın yerine Cinebonus salonlarının almasından sonra, İKSV bilet satışı için sadece 3 gişe açarak sinemaseverleri yine şaşkınlığa uğrattı. Yabancı sinemaseverlerin de bulunduğu gişe kuyruğunda bazıları pes etti, bazıları da 5 saat boyunca ayakta bilet alabilmek için mücadele verdi. 

Biletix'in her filme yüksek hizmet bedeli koyması, çok sayıda bilet alacak sinemaseverleri gişeye gitmeye zorladı. Bunun sonucunda da yaklaşık 5 saat süren kuyruk çilesi başladı. 
Bazı filmler için biletler tükendi ve ek seanslar açıldı. İki film haricinde tüm ek seanslar sinemaseverlere "canınız isterse" der gibi gece 24.00'a kondu! Bu filmler:

- Başka Bir Yerde
- New York, I Love You
- Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor
- Gümmmm
- İnsalar ve Tanrılar
- Aslı Gibidir

Aşırı yoğunluk gişelerin kapanma saati olan 20.00'a kadar bitmeyince görevliler fuayedeki bilet alamayan sinemaseverler için gişelerde bilet satışlarına devam etti. Satışlar 21.00'da halen devam ediyordu...

Ayrıca bir film için 2-3 seans GALA gösterimi olması ve bu yüzden bilet fiyatının artması sinemaseverleri zor duruma düşürdü. İKSV'ye gala kelimesinin anlamının "bir film için ilk gösterim" olduğunu hatırlatırız...


Fotoğraflar: ADMİN

1 yorum:

Neyin Pesindesin dedi ki...

Biletlerin hepsinin satılması çok güzel. Ayrıca 24.00te film izlemekte ayrı bir tat verir, pozitif tarafından bakmak lazım.