14 Ekim 2008

Fest-i Kült 4 'Sinemalar.Com' İnternet Sponsorluğunda

Kültürlerarası anlayış ve gönüllü hizmet kavramlarının toplumda yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefleyen AFS Gönüllüleri Derneği Ankara Şubesi’nin etkinlikleri kapsamında düzenlenen AFSGD Kültürlerarası Film Festivali, kısa adıyla Fest-i Kült, bu yıl Sinemalar.com’un internet sponsorluğunda, Ankaralı sinemaseverlerle buluşuyor.

13-21 Kasım 2008 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener ve Fotoğraf Sinema Ankara’da gerçekleşecek festival, film seçkisinde yer alan filmler; “Film Nasıl Çekilir” ve “Ankara Kültür Avı” adlı atölye çalışmalarıyla Ankara’daki festivaller arasında ayrı bir yere sahip.

Her sene kendini yenileyen festival dördüncü senesinde iki farklı yarışmayla ön plana çıkıyor. Bunlardan bir tanesi 18 yaş altındaki film çekme isteği olan gençleri teşvik eden “18- Kısa Film Yarışması” ; diğeri ise kültürlerarası anlayış temasıyla ön plana çıkan “Farklıysak Ne Olmuş?”.

Bunların yanı sıra festivalin film seçkisinde birbirinden önemli birçok film dikkati çekiyor. AFS organizasyonlarını çatısı altında toplayan EFIL’in projesi “Snapshots” kapsamında çekilen filmler festival içinde yer alıyor.

Ödüllü ünlü yönetmen Jeremy Giller’in tüm dünyada ses getiren, bu sene 13 ülkede çeşitli festivallerde gösterilen filmi "Peace One Day – “Barış Bir Gün” Türkiye’de ilk kez Fest-i Kült aracılığıyla izleyici ile buluşuyor.

1994 Makedonya, İngiltere,Fransa ortak yapımı En iyi film dahil 5 dalda Altın Aslan ve en iyi yabancı film Oscar adayı “Before the Rain”-“Yağmurdan Önce” 13 yıl aradan sonra beyazperdede Fest-i Kült bünyesinde can buluyor.

Sinemalar.com’un internet sponsorluğunu üstlendiği festivalde ilgi çeken diğer filmler ise 2007 Altın Ayı ödüllü film "Tuya’s Marriage - “Tuya’nın Evliliği” ve 2008 Goya Ödülü Sahibi "Invisibles - “Görünmeyenler”. Farklı kültürleri bir araya toplayan Fest-i Kült; İspanya’daki ünlü Promofest Film festivali’nden, Amerika’daki Manhattan Kısa Film Festivali’nden, Avusturalya’daki Uluslararası Korku Film Festivali’nden ve Romanya’daki Alter-native Uluslararası Kısa Film Festivali’nden bir araya getirdiği seçkilerle Ankaralı sinemaseverlere kültür ve sinemanın güzel uyumunu göstermeyi amaçlıyor.

Birbirinden güzel filmleri seyircisine ulaştıran Fest-i Kült, film çekimi hakkında daha fazla bilgi öğrenmek veya film çekmek isteyen sinema meraklılarına da festival bünyesindeki çalıştaylarla eşine rastlanmaz bir fırsat sunuyor. İki aşamadan oluşan çalıştay, Alman yönetmen Alexander Roch ve Türk yönetmen Emre Kayış’ın eğitimleri ile 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan “Film Nasıl Çekilir?” ile başlıyor ve 17-20 Kasım tarihleri arasında katılımcıların senaryosunu yazıp oynadığı filmlerin çekimlerini kapsayan “Ankara Kültür Avı” ile son buluyor.

Bu çalıştaylara katılmak isteyenlerin, ilgili başvuru formunu doldurarak 1 Kasım 2008 tarihine kadar atolye@festikult.com adresine göndermeleri gerekiyor.

Festival hakkında ayrıntılı bilgiye www.festikult.com adresinden ulaşabilirsiniz.

0 yorum: