19 Ağustos 2008

Harry Potter Hayranlarına Üzücü Haber


Gişe rekorları kıran Harry Potter serisinin hayranlarını üzecek iki önemli olay gündeme geldi...

İlk olarak, Aralık ayında vizyona gireceği beklenilen “Harry Potter ve Melez Prens” filminin vizyon tarihinin Temmuz 2009’a ertelemesi fanları şoke etti. Filmin yapımcısı Warner Bros. şirketinin açıklamasına göre, filmin 8 ay gibi uzun bir süre ertelenmesinin sebebi, yaz sezonunun aile filmi kategorisindeki yapımlar için ideal bir dönem olması ve yazar grevinin uzantılarının hissedilmesi olarak dile getirildi.

Bu değişikliğin filmin yapım programını etkilemeyeceği ve ayrıca serinin son filmleri olan “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”nın iki bölümü için belirlenen gösterim tarihlerinde de bir değişiklik olmadığı açıklandı.

Harry Potter fanatiklerinin yorumda bulunduğu sitelerde, kimi hayranlar film gösterime girince sinemaya gitmeyerek yapımcı şirketi boykot edeceklerini, filmin DVD'si piyasaya çıkınca izleyeceklerini açıkladı.

Bir diğer üzücü olay ise Harry Potter hayranlarının sevgilisi haline gelen ve Hollywood’un en çok kazanan genç oyuncuları arasında bulunan Daniel Radcliffe’ın dyspraxia (hareket planlama bozukluğu) hastalığına yakalanmış olması.

Daniel Radcliffe, yazı yazmakta ve ayakkabı bağlamakta zorlandığını söyledi. Ayrıca herkesin bu hastalığa yakalanma ihtimali olduğunu da dile getirdi.

Rahatsızlığın insanın öğrenme yetisini de etkilediği için yazı yazamadığını belirten Daniel Radcliffe, “Okulum, notlarım çöplüğe döndü” diye konuştu.

Hastalığın ilk aşamasında bulunan genç oyuncunun, hastalığın ilerlemesi durumunda yürümekte bile zorlanması söz konusu. Daniel Radcliffe, “hastalığı ilk öğrendiğimde ’Neden ben?’ diye sormadan edemedim” diye konuştu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah şifasını versin inşallah iyi olursun seni çok seviyorum hastayım sana hasta harry potter(Daniel Radcliffe)... jer türlü haberlerini dinlerim by öpüyorum gözlerinden