2 Temmuz 2012

'Serka' Kısa Film Yarışması Düzenliyor


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) faaliyet gösterdiği Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerindeki göç sorununa kısa film yarışmasıyla dikkat çekecek. Sloganı ve konusu “GÖÇme!” olarak belirlenen ve ilk kez düzenlenen yarışmaya son başvuru tarihi 14 Eylül 2012.

SERKA, faaliyet gösterdiği illerdeki kültürel değerlerin tanıtılması için yürüttüğü çalışmalara düzenlediği kısa film yarışmasıyla devam ediyor. İlk kez düzenlenecek olan yarışmanın konusu bölge illerinin önemli bir sorunu haline gelen göç. Sloganı ve konusu “GÖÇme!” olarak belirlenen yarışmaya, katılımcılar 14 Eylül 2012 tarihine kadar başvurabilecek. Kısa film yarışması, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars illerini kapsayan TRA2 bölgesindeki kalkınma hareketine ve bunu olumsuz yönde etkileyen göç problemine dikkat çekmeyi ve “GÖÇme!” odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı hedefliyor. Yarışmaya katılımlar ücretsizdir. Yarışmada birinci olan esere 5.000 TL ödül verilecek. Yarışma, amatör veya profesyonel tüm katılımcılara açıktır.

Başvuruda bulunmak isteyen katılımcılar, www.serka.org.tr adresinden yarışma ile ilgili detaylı bilgi ve belgelere ulaşabilirler.

0 yorum: