22 Aralık 2011

Anna Karenina Yeniden Beyazperdeye Geliyor

Aşk ve Gurur, Kaferet gibi unutulmaz filmlere imza atan yönetmen Joe Wright, Tolstoy klasiği Anna Karenina’yı yeniden beyaperdeye taşımaya hazırlanıyor. Filmin baş karakteri Anna Karenina’yı Keira Knightley canlandırırken Jude Law ve Aaron Johnson da güzel yıldıza eşlik ediyor.

Working Title Films, ünlü yönetmen Joe Wright’ın yorumuyla izleyeceğimiz epik aşk öyküsü Anna Karenina’nın çekimlerine başladı. Leo Tolstoy’un bu klasik romanı daha önce Akademi ödüllü Tom Stoppard (Shakespeare in Love) tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Çekimlerinin Birleşik Krallık ve Rusya’da gerçekleşeceği film dünya genelinde Universal Pictures International (UPI), Kuzey Amerika’da ise Focus Features tarafından dağıtılacak.

Aşk ve Gurur filmiyle Oscar’a aday gösterilen Keira Knightley, Wright’la üçüncü kez bir araya geldiği filmde baş karakter olan Anna Karenina rolünü üstlenecek. Knightley’e daha önce iki kere Oscar’a aday gösterilen ve Anna’nın kocası Aleksei Karenin’i canlandıran Jude Law ve Kont Vronsky’yi canlandıran Aaron Johnson (Kayıp Çocuk) eşlik edecek. Kadroda ayrıca Kelly Macdonald (Broadwalk Empire), Matthew MacFadyen (Aşk ve Gurur), Dmonhall Gleeson (Harry Potter ve Ölüm Yadigârları), Alicia Vikander (The Seventh Son), iki kez Oscar adayı olan Emily Watson, Olivia Williams (Hanna) ve Ruth Wilson (Luther) yer alıyor.

Orijinalinde olduğu gibi 19. yüzyılın sonlarında geçen ve Rus sosyetesini dekor olarak kullanan hikâye, yasak ilişki yaşayanlar arasındaki tutkudan, anneyle çocukları arasındaki bağa kadar insan yüreğindeki sevgi kapasitesinin ne kadar büyük olduğunu güçlü bir şekilde seyircisine aktarıyor. Anne mutluluğunu sorgularken ailesinde, arkadaşlarında ve toplumda değişimler yaşanıyor.

0 yorum: