21 Aralık 2011

Sadeliğin Derinliğinde Lütfi Ömer Akad Sineması

Bilim ve Sanat Vakfı, geçtiğimiz aylarda vefat eden Türk sinemasının kurucu yönetmenlerinden Lütfi Ömer Akad’la ilgili üç oturumlu bir panel düzenliyor.

Hayal Perdesi sinema dergisinin organize ettiği ve 24 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilecek panel, Akad’ın “Anadolu Üçlemesi”nin son ayağı olan Diyet (1974) filminin gösterimiyle başlayacak. Film gösteriminden sonra panelin ilk oturumunda Okan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bülent Vardar, Mimar Sinan Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan Prof. Sami Şekeroğlu ve Film Arası Dergisi’nin yayın yönetmeni Suat Köçer yer alacak. İkinci oturumda Otobüs Yolcuları (1961) ve Karanlıkta Uyananlar (1964) gibi Türk sinemasının önemli filmlerine imza atan yönetmen Ertem Göreç ve başta Vesikalı Yarim (1968) olmak üzere Türk sinemasının pek çok klasiğinde pay sahibi olan senarist ve yönetmen Safa Önal, Akad’ı ve sinemasını anlatacak. Üçüncü oturumda ise Akad’ın sinema serüveninde önemli bir yeri olan, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Sezer Sezin ve Nilüfer Aydan’la birlikte Akad’ın pek çok filmde beraber çalıştığı Muzaffer Hiçdurmaz hazır bulunacak.


Panel Programı:

24 Aralık 2011 Cumartesi

Saat 11:00 Diyet (Film Gösterimi) / 90’

Saat 13:30 I. Oturum
Prof. Dr. Bülent Vardar (Akademisyen) – Suat Köçer (Filmarası Dergisi Yayın Yönetmeni) – Prof. Sami Şekeroğlu (Akademisyen) (Video Röportaj)
Moderatör: Barış Saydam

Saat 15:00 II. Oturum
Ertem Göreç (Yönetmen) – Safa Önal (Yönetmen ve Senarist)
Moderatör: Bülent Vardar

Saat 16:30 III. Oturum
Nilüfer Aydan (Oyuncu) – Sezer Sezin (Oyuncu) – Muzaffer Hiçdurmaz
Moderatör: Muzaffer Hiçdurmaz


Yer: Bilim ve Sanat Vakfı
Salon: Vefa Salonu

0 yorum: