17 Mart 2011

İstanbul Film Festivali 30. Kez!

Festival sponsorluğunu Akbank’ın üstlendiği 30. İstanbul Film Festivali’nin biletleri
19 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor!

Sinemaseverler İstanbul Film Festivali biletlerini, 19 Mart Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren;
-                BİLETİX satış noktaları
-                BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00) ve
-                www.biletix.com ve
-                Atlas, Beyoğlu ve Rexx sinemalarında açılacak ana gişeler
alabilecek.

30. İstanbul Film Festivali’nde bilet fiyatları tam 12 TL; öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 8 TL olacak. Akbank Galaları ve 3 boyutlu filmlerin biletleri ise 15 TL.

Festival boyunca, hafta içi gündüz seansları da (11.00-13.30 ve 16.00) yalnızca 4 TL. Ayrıca festivalin Türkiye Sineması bölümünde yer alan filmler için de bilet fiyatı tüm seanslarda yine 4 TL olacak.

Festivalde ayrıca, 19 Mart-1 Nisan tarihleri arasında 30 bilet ve üzerinde alacak sinemaseverler için %10 özel indirim de uygulanacak. 

Festival Sponsoru Akbank’ın Axess kart sahiplerinin, hafta içi gündüz seansları ve Türkiye Sineması bölümünde yer alan filmler hariç tüm festival filmlerinin biletlerini % 20 indirimle alabileceklerini de hatırlatalım.

PasoFilm! Kartıyla öğrenciler, bu yıl festivalde daha avantajlı!

İstanbul Film Festivali’nin geçtiğimiz yıl öğrencilere özel başlattığı PasoFilm! Kart bu yıl da öğrencilere avantajlar sağlamaya devam edecek. Üniversite ve lise öğrencileri, PasoFilm! Kart ile festival biletlerini genel satışı başlamadan 18 Mart Cuma günü Beyoğlu Sineması’ndan öncelikli olarak alabilecek, festival kitapçığına ücretsiz sahip olabilecek ve hafta içi gündüz seanslarından birine davetiyeyle girme hakkı kazanacaklar. PasoFilm! Kartı İKSV’den ve “Festivalden Önce Okullardayız” gösterimlerinin yapılacağı bütün okullardan, 20 TL karşılığında temin edilebilir.

Bilet alırken yıldızlı filmlere dikkat…

İstanbul Film Festivali’nde,  konuk yönetmen veya oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek 107 seans, festival kitapçıklarında işaretlendi. Aralarında Béla Tarr, Claire Denis ve Claude Lanzmann gibi ünlü yönetmen ve oyuncuların da olduğu festival konukları kendi filmlerinin gösterimleri öncesi sinemada izleyicilerle buluşup, film sonrasında da filmle ilgili sorulara yanıt verecek.

Festivalde 21 bölümde 52 ülkeden 256 yönetmenin 231’ün üzerinde filminin yanı sıra konukların katılımıyla renklenecek sinema dersleri, söyleşiler ve seminerler de yer alıyor.

Festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu, Fitaş 1, Fitaş 4, Pera Müzesi, Nişantaşı’da CityLife Cinema (City’s) ve Kadıköy’de Rexx olmak üzere toplam 7 sinema salonunda gerçekleştirilecek. Filmlerin gösterim saatleri: 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30. Festivalin büyük ilgi gören Gece yarısı Sineması gösterileri bu yıl da sürüyor. Festival süresince her cumartesi gecesiyle festivalin ikinci perşembesinde, saat 24.00’te bir film izleyicilere sunulacak.

Sinemaseverler on beş gün boyunca ellerinden düşürmeyecekleri İstanbul Film Festivali kitapçığını festival sinemalarından (Atlas, Beyoğlu, Fitaş, City’s, Rexx) ve İKSV merkezinden 3 TL karşılığında temin edebilirler.

30. İstanbul Film Festivali’yle ilgili ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/film

0 yorum: