24 Şubat 2011

Claire Denis ve Tindersticks İstanbul'da Buluşuyor

İstanbul Film Festivali, 30. yılında sinema ve müzik dünyasının önde gelen iki ismini bir araya getiren benzersiz bir projeye ev sahipliği yapacak. Fransız sinemasının "auteur" yönetmenlerinden Claire Denis ve yönetmenin filmlerinde sık sık beraber çalıştığı İngiliz rock grubu Tindersticks, İstanbul Film Festivali 30. Yıl Özel Etkinliği kapsamında İstanbul'da buluşacak.

Bu özel proje kapsamında dünyayı dolaşacak olan Tindersticks, projenin dünya prömiyerini İstanbul'da gerçekleştirecek. İngiliz topluluk, Claire Denis ve Tindersticks işbirliğinin 15. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen konserde Claire Denis'nin beş filminden görüntüler eşliğinde, bu filmler için besteledikleri parçaları seslendirecek.

İstanbul Film Festivali takipçilerinin yakından tanıdığı ve geçtiğimiz yıllarda festivalin konuğu olarak İstanbul'a gelen Claire Denis, bu yıl ayrıca Altın Lale Uluslararası Yarışma Jürisi'nde de yer alıyor. Denis, yarışma filmlerinin gösterileceği 9-17 Nisan tarihlerinde İstanbul'da olacak. Tindersticks'in müziklerini yaptığı beş Claire Denis filmi de festivalde izleyiciyle buluşacak. Bölümde, Denis'nin Tindersticks'le ilk kez çalıştığı 1996 yapımı Nenette ile Boni'nin yanı sıra Her Gün Başka Bir Bela / Trouble Every Day, Davetsiz / L'intrus, 35 Tek Rom /
35 Rhums ve Beyaz İnsan / White Material filmleri de yer alıyor.

Tindersticks: "Claire Denis Film Müzikleri 1996-2009"
11 Nisan 2011 Pazartesi, 21.00
Fulya Sanat Merkezi

Bilet Fiyatları
1. Kategori 80 TL
2. Kategori 50 TL
Öğrenci 30 TL

Siyah Lale üyeleri için öncelikli satış 1 Mart'ta gerçekleşecek. Beyaz, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri biletlerini yine öncelikli olarak 2-3 Mart tarihlerinde ana gişe İKSV'den (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane, pazar günleri hariç her gün 12.00–20.00 saatleri arası), www.biletix.com ve Lale Kart İletişim Merkezi'nden (216 556 98 56) alabilecekler.

Biletler genel satışın başladığı 4 Mart Cuma gününden itibaren ana gişe İKSV'den (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane, pazar günleri hariç her gün 12.00–20.00 saatleri arası) ve Biletix satış kanallarından alınabilir.

Konser biletleri ayrıca, 30. İstanbul Film Festivali'nin biletlerinin satışa çıkacağı 19 Mart Cumartesi gününden itibaren festival gişeleri Atlas, Beyoğlu ve Rexx sinemalarından da temin edilebilir. 

0 yorum: