18 Ocak 2011

Hayal Perdesi Sinema Dergisi Ocak-Şubat 2011 Sayısı

Hayal Perdesi Sinema Dergisi Ocak-Şubat 2011 tarihli 20. sayısıyla www.hayalperdesi.net  adresinde yayında.

Türk sineması mı, Türkiye sineması mı?
Yine dikkat çekici bir sayıyla okurlarının karşısına çıkan Hayal Perdesi, etnik ve toplumsal aidiyetlerin belirginlik kazanmasıyla başlayan tartışmalara sinema perdesinden müdahil oluyor. “Türk sineması mı Türkiye sineması mı?” başlıklı dosyada, Fahrettin Altun, Alim Arlı, Kazım Öz, Canan Balan, Hüseyin Karabey, Ali Aslan, Cihat Arınç, İhsan Kabil, Mizgin Müjde Arslan, Ali Murat Güven ve Murat Pay Türkiye’de üretilen sinemayı adlandırma noktasında mevcut kullanımların açmaz ve imkanlarını tartışıyor.

Dersim’in Nisyan Katmanları
Resmi tarih anlatısında bir “isyan” müdahalesi olarak anlatılan Dersim Harekatı’nın “nisyan” katmanlarından biri olan, ailesinden kopartılan çocukların hikayelerini anlatan İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgeselinin yönetmeni Nezahat Gündoğan ve yapımcısı Kazım Gündoğan Belgesel Odası’nın konukları.

Nijat Özön ve Ahmet Uluçay’ı Anmak
“1940’lı Yılların Türk Sineması” adlı kitabıyla dönemin sinemasına ekonomik, toplumsal ve kültürel arka plânıyla ışık tutan Esin Berktaş, Türk Sineması Araştırmaları bölümünde ağırlanırken; Türkiye’deki sinema literatürüne önemli bir miras bırakıp 15 Aralık 2010 günü aramızdan ayrılan Nijat Özön ve vefatının birinci yılında Ahmet Uluçay Hayal Perdesi’nin yeni sayısında birer yazıyla anılıyor.

Vizyon değerlendirmelerinden derinlikli araştırma dosyalarına, kısa filmlerden sektörel söyleşilere kadar geniş bir alanı kucaklayan Hayal Perdesi, sinema yayıncılığına zengin ve hacimli bir içerikle katkı sağlıyor.

0 yorum: