19 Ocak 2011

Chatroom: Sanal Dünyada Bir Oturum Açın

Yönetmenliğini “Halka” serisinden tanıdığımız Hideo Nakata’nın üstlendiği, genç oyuncu kadrosunda “The Illusionist” ile tanıdığımız yetenekli aktör Aaron Johnson, “Centurion” ve “V for Vendetta” ile ünlenen Imogen Poots gibi isimlerin yer aldığı Chatroom, kadrodan da anlaşılacağı üzere dram ve gerilim tarzında başarılı bir görüntü çiziyor.

Chatroom filmi, çağımızın belki de en büyük salgın hastalığı olan internet bağımlılığının ve asosyallikten doğan kişisel depresyonların gençler üzerinde yaygınlığı ve tehlike boyutlarını gerçekçi çizgilerle görmemizi sağlıyor. Filmde William (Johnson) adında, çöküntülü ve felaketlerle dolu hayatına masum insanları sürüklemeye çalışan gencin akıl almaz mücadelesine tanık oluyoruz.

Vizyon tarihi açısından “Catfish” ve “The Social Network” gibi filmlerle çakışma yaşaması şüphesiz bu film için bir talihsizliktir. Bu tarz gençlik tabanlı filmlerde dramatik konu edinişi ve popüler konulardan uzaklığı, Chatroom filmini rekabet ortamından uzaklaştırıyor. Ancak, belirtmek gerekir ki film; sonu gelmeyen koridorlarıyla, yıkık otel görünümü sunarak tehlikeli internet dünyasını aktarmaya çalışan iddialı bir çalışmadır. Kahramanlarımız içinde bulunduğu sohbet odası (Chelsea Teens) aslında başarılı bir ailenin problemli oğlunun kurduğu karmaşık ve tehlikeli bir oyundur.  Evet, internet sahnelerinin çekildiği mekanlar ilgi çekici ve takdiri hak ediyor. Ama gerçek hayatta karakterlerin kullandığı mekanlar pek de inandırıcı değil. Örneğin hayvanat bahçesi sahnesi… Sürekli koşuşturan ve birbirlerini eliyle koymuş gibi bulan gençler… Anlaşılıyor ki sanal dünyayı tasvir etmede başarılı olan yönetmenin gerçek dünyayı aktarma hususuna biraz daha çalışması gerekiyor.

0 yorum: