12 Mart 2010

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali Başlıyor!


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl altıncı kez AKBANK sponsorluğunda düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali için
geri sayım başladı…

Festival sponsorluğunu altıncı kez AKBANK’ın üstlendiği Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin yirmi dokuzuncusu 3–18 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Gösterdiği filmlerin niteliği ve çeşitliliğiyle önder konumunu koruyan, uluslararası sinema endüstrisinin nabzını tutan İstanbul Film Festivali bu yıl sinemaseverlere 2009
ve 2010’un yeni yapımlarının yanı sıra sinemanın unutulmaz klasikleri ve
usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 22 bölümde 57 ülkeden
243 yönetmenin 200’ün üzerinde filminden oluşan benzersiz bir program sunacak. Festival, bu yıla özel yeni bölümler, ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri ve partilerin de olduğu dopdolu bir iki hafta
vaat ediyor sinemaseverlere.

Uluslararası İstanbul Film Festivali biletleri 20 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor. Sinemaseverler biletlerini Beyoğlu’nda Atlas ve Yeni Rüya, Kadıköy’de Kadıköy sinemalarında açılacak gişelerden, İKSV binası (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, her gün 10.00-19.00 arası) ve Biletix’ten satın alabilecek.

Sinemaseverler, bu yıl da İstanbul Film Festivali’nde filmleri yine çok uygun fiyatlara izleme şansına sahip olacak. Biletlerde düşük fiyat uygulaması, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da sürüyor: Festivalde biletler tam 10 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 7 TL olacak.
Hafta içi gündüz seansları ise yalnızca 3,50 TL. Akbank Galaları’nın bilet fiyatları 15 TL. Festivalin Türk Sineması bölümünde yer alan filmler için de bilet fiyatı tüm seanslarda yine 3,50 TL.

Lale Kart sahipleri her zaman olduğu gibi yine biletlerini öncelikli ve indirimli almaya devam ediyor. Üniversite ve lise öğrencileri için bu sene özel olarak çıkarılan PasoFilm! Kartı ise festival boyunca özel avantajlar sağlayacak. Festival Sponsoru AKBANK’ın Axess kart sahipleri ise (hafta içi gündüz seansları ve Türk filmleri hariç) Festival boyunca satın alacakları biletlerde %20 özel indirimden yararlanacak.

Festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas, Yeni Rüya, Beyoğlu, Sinepop, Pera Müzesi, sinemaları, Kadıköy’de Kadıköy sineması ve hafta içi 16.00-19.00-21.30 seanslarıyla hafta sonları Nişantaşı CityLife Cinema (City’s) olmak üzere toplam 7 sinema salonunda gerçekleştirilecek.

İstanbul Film Festivali, sinemaseverleri festivalin ilk dokuz gecesi 21.30 seanslarında Atlas Sineması’ndaki Akbank Galaları’nda ağırlayacak. Festivalin en çok ilgi gören bölümü Akbank Galaları kapsamında sinemaseverler, kaçırılmayacak 9 filmi herkesten önce izleme ayrıcalığını yaşayacaklar.

0 yorum: