11 Ağustos 2007

Sinema Dünyasının Ünlü İsimlerinden “Geleceğin Sineması”na Destek


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi olan ve TÜRSAK Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen; sinema öğrencilerinin “Kısa Film Projelerini” senaryo aşamasında destekleyen, “en büyük sinema öğrencisi projesi” olarak bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması”nın seçici kurulunda yer alan birbirinden ünlü ve değerli isimler öğrencilere destek veriyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geleneksel olarak her yıl desteklenen ve Bakanlığımız Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen proje ile sinema öğrencileri ilk kısa film projelerine destek bulabilmektedir. Türsak Vakfı’nın Kurumsal Sponsoru Digitürk’ün de duyurularda ve senaryoların çekiminden sonra TV’de gösterimiyle ilgili destek verdiği Geleceğin Sineması 4’ün TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil’in jüri başkanlığındaki üyeleri, sinema oyuncusu Fadik Sevin Atasoy, Hatırla Sevgili dizisinin genç oyuncusu Cansel Elçin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Daire Başkanı Nejat Gökçe, oyuncu ve dramaturg Kenan Işık, sinema yazarı Çiğdem Kömürcüoğlu, ve yönetmen Ömer Faruk Sorak’tan oluşuyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Geleceğin Sineması”nda geçen sene 15 projeye bütçe desteği verirken, 2007’de bu sayıyı 23 projeye çıkartarak Türk Sineması’nın geleceğine verdiği önemi vurguladı. Bakanlığın seçici kurul tarafından belirlenen projelere 2,500 YTL film yapım desteği vereceği projede, TÜRSAK Vakfı (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) en iyi ilk 3 projeyi, “kamera”, “dizüstü bilgisayarı” ve “dijital fotoğraf makinesi” ile ödüllendirecek. Projelerin yapımı tamamlandığında ise DİGİTÜRK’te Türkmax kanalında filmlerin gösterimi gerçekleştirilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve 4 yıldır ilgili üniversitelerin fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından büyük bir katılımla desteklenen “Geleceğin Sineması” bilindiği gibi ülkemizde, öğrenci filmlerini, proje ve senaryo aşamasında destekleyen ilk ve tek proje. Üniversitelerin ilgili fakülte dekanlarının ve bölüm başkanlarının, kendi okullarındaki öğrencileri yönlendirdikleri ve bölümlerindeki iyi projeleri gönderdikleri “Geleceğin Sineması”na bu yıl okullarla birlikte, öğrencilerin kendileri de proje gönderebiliyorlar ve geçmiş yıllardan farklı olarak birden fazla proje ile katılabiliyorlar.

TÜRSAK Vakfı’nın danışmanlığında gerçekleşen “Geleceğin Sineması” devlet ve vakıf üniversitelerinin sinema - iletişim dalında 4 yıllık eğitim veren bölümlerinde okuyan öğrencilerin katılımına açık. Herhangi bir tema ve tür sınırlamasının olmadığı “Geleceğin Sineması”na öğrenciler imgesel (fiction), deneysel, belgesel, animasyon vb. türde projeleriyle katılabilecekler.

“Geleceğin Sineması”nı diğer projelerden farklılaştıran özelliklerinden biri henüz çekilmemiş, ancak gerçekleştirilecek film projelerine destek vermesi. Bu çerçevede film projelerinin sinopsisini, senaryosunu, film ekibini ve öngörülen ayrıntılı yapım bütçesini içeren proje dosyalarının en geç 12 Aralık 2007 tarihinde TÜRSAK Vakfı’na ulaştırılması gerekiyor.

Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.tursak.org.tr/ adresinden edinilebilinir. Basın bülteninin görsellerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.tursak.org.tr/basin/cansel_elcin.jpg

http://www.tursak.org.tr/basin/fadik_sevin_atasoy.jpg

http://www.tursak.org.tr/basin/gelecegin_sinemasi_afis.jpg

Bilgi için:

Meltem İnan – TÜRSAK – Kurumsal İletişim Direktörü - t.0212 2445251 - f.0212 2920337

Serdar Korucu – TÜRSAK – Medya Sorumlusu - t.0212 2445251 - f.0212 2920337

Serkan Murat KIRIKCI

0 yorum: